Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
07/03/2019 12:16 - Jumping

S. Morssinkhof: “Hoe meer bloed, hoe beter!”

Iets voor de klok van 12.00u was het afgelopen zondagmiddag Simon Morssinkhof die voor de enige Belgische GP-zege van het weekend wist te zorgen op Knokke Hippique. Samen met zijn 12-jarige ruin Perigrosso, een zoon van Perigueux, was hij namelijk de beste in de CSI2* GP. In een barrage waarvoor zich maar liefst 19 combinaties wisten te plaatsen wist hij onder andere Kevin Jochems en Andres Vereecke achter zich te laten en zo lijkt ook de Limburger helemaal klaar voor het Europees Kampioenschap. Maar de vraag is, met welk paard?

 

Je hebt met Perigrosso en Vivolta de Gree 2 paarden waarmee je de laatste weken regelmatig de prijzen weet te halen. Wat is het grote verschil tussen deze 2 paarden?

 

“Het grote verschil tussen de 2 paarden is dat Vivolta heel nuchter is, terwijl een Perigroso een beetje een spooky paard is. In de ring hebben ze allebei de juiste hoeveelheid bloed, maar in de paddock moet ik Vivolta eerder wat activeren terwijl ik bij Perigrosso juist de rust moet kunnen bewaren.”

 

Het zijn dus 2 heel verschillende paarden. Welk type paard past het best bij Simon Morssinkhof?

 

“Ik kan eigenlijk met veel verschillende paarden overweg, maar als ik echt mag kiezen verkies ik iets compactere paarden met veel bloed. Paarden die zelfs wat aan de hete kant zijn. Hoe meer bloed ze hebben, hoe beter!”

 

Je hebt of had voor het EK nog de keuze tussen Perigrosso en Vivolta. Is dit een voordeel of eerder een nadeel?

 

“Ik vind het eerder een voordeel omdat ik dan last minute toch nog zou kunnen veranderen als een van de paarden geblesseerd zou geraken of toch een beetje uit vorm zou zijn. Nu, Perigrosso won zondag in Knokke en Vivolta werd 2 weken geleden 3de in de Grote Prijs van Hagen. Dus ik denk wel dat ze allebei in uitstekende vorm verkeren.”

 

Is de keuze voor het EK inmiddels al gemaakt?

 

“Ja we hebben gekozen om met Vivolta naar het EK te gaan. Als ik terugkijk op het seizoen tot nu toe heeft Vivolta iets minder gedaan dan Perigrosso maar ze voelt op dit moment héél goed aan. Natuurlijk heb ik met Vivolta vorig jaar ook een super EK gehad bij de Juniors waardoor dat ook heeft meegespeeld in de beslissing.”

 

Je zegt duidelijk ‘we hebben gekozen’, met wie wordt die beslissing genomen?

 

“Ik heb natuurlijk overlegd met mijn trainer en mijn familie, maar uiteindelijk lag de keuze wel bij mij.”

 

Met welke ambities trek jij naar het EK?

 

“Ik denk dat we dit jaar echt een uitzonderlijk sterk team hebben. Stuk voor stuk goede ruiters met goede paarden, dus zonder al te veel tegenslag moet een teammedaille haalbaar zijn. Individueel heb ik niet te hoge verwachtingen. Ik ga mijn best doen en hoop bij de beste 30 te geraken die ’s zondags de finale mogen springen.”

 

Je weet voornamelijk de prijzen te halen met deze 2 paarden, maar welke jongere paarden staat er in de wachtrij om over te nemen?

 

“Zelf heb ik momenteel met Harola en Langobardo ook nog 2 heel fijne 7-jarige paarden om te rijden. Daar verwacht ik eigenlijk veel van en ik denk dat zij ook wel het hogere werk kunnen lopen, al weet je natuurlijk nooit. Ze lijken in ieder geval heel belovend, maar het moet nog altijd gebeuren. Verder hebben we thuis nog een stalruiter die zich bezighoudt met het opleiden van de 4-, 5- en 6-jarige paarden en ook daar zitten een paar interessante paarden tussen.”

 

Je ben sinds vorig jaar ook aan verder studeren. Hoe bevalt de combinatie van studeren met internationale concoursen rijden?

 

“Tot nu toe loopt die combinatie heel goed. Ik moet wel zeggen, de school werkt en denkt goed mee en dat moet ook wel. Als dit niet het geval was zou het allemaal een pak moeilijker zijn denk ik.”

 

Tot slot, heb je de ambitie om je na je studies volledig op de paarden te gaan richten?

 

“Goh je bent niet de eerst die dat vraagt. Mijn opleiding duurt nu nog 2.5 jaar en dan heb ik mijn Bachelor-diploma. Misschien dat ik daarna nog een jaartje ga verder doen om mijn Master ook te halen. Maar we hebben natuurlijk ook een groot familiebedrijf achter ons staan en dat interesseert me ook wel. Het zal er allemaal een beetje aan liggen waar ik over 2 à 3 jaar sta qua sport, maar op dit moment lijkt me een combinatie van het bedrijfsleven en de sport het meest ideale scenario  (lacht).”

 

TAGS   |   SIMON MORSSINKHOF

Nieuws afgelopen 24 uur


Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions