Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
07/01/2019 17:58 - Mennen

Terugblik: Paardenspektakel Beekbergen 2019

De internationale menwedstrijden in Beekbergen (27-30 juni) zijn ondanks de warme temperaturen uitstekend verlopen. Bij de vierspannen was de Fransman Benjamin Aillaud de verrassende winnaar.  Regerend wereldkampioen Martin Hölle won bij de tweespannen en Koos de Ronde prolongeerde zijn nationale titel. Met shows, een gezellig promodrop en allerlei side events werd het een sfeervol evenement met mooie paardensport. 

 

De twee dressuurdagen op donderdag en vrijdag kenmerkten zich door prima omstandigheden en fraaie proeven. Met een heerlijk zonnetje en af en toe een verkoelend briesje werden er prima prestaties geleverd in de hoofdpiste. Ondertussen was de organisatie bezig met het treffen van maatregelen voor de voorspelde warmte van zaterdag.

 

Nieuwe opzet

De nieuwe opzet van het evenement is goed bevallen en de bezoekers, standhouders en deelnemers waren enthousiast over de nieuwe terreinindeling. ‘We kunnen echt terugkijken op een mooie wedstrijd,’ zegt organisator Mieke van Tergouw. ‘We hebben aangetoond dat het welzijn van de paarden bij ons op de eerste plaats staat. Er was hele goede sport te zien en ik ben blij dat er ook op onze nieuwe datum weer veel bezoekers waren.’

 

Warmste dag

Uitgerekend op de dag van de marathon waren er hogere temperaturen. ‘Het welzijn van de paarden staat bij ons op de eerste plaats,’ vertelt Mieke van Tergouw. ‘Daarom hadden we de trajecten aangepast, één hindernis eruit gehaald en extra koelmogelijkheden aangeboden.’ Die koelmogelijkheden bestonden uit extra drinkwater, grote hoeveelheden ijswater om de paarden te koelen en een ‘paardenwasstraat’ waar aanspanningen in het traject door konden voor extra verkoeling. Tevens waren er extra veterinaire controles. Uiteindelijk viel het reuze mee met de warmte en kwamen alle paarden probleemloos aan de finish.

 

Spectaculaire slotdag

De laatste wedstrijddag is in Beekbergen altijd een bijzondere en extra feestelijk door de ‘Ladies day’ met hoedenwedstrijd. Dit jaar was het shownummer heel speciaal. Dat begon met dressuuramazone Adelinde Cornelissen en Riant-menner Claudio Fumagalli en werd vervolgd met een unieke tuigpaardenshow met de besten van Nederland bij elkaar. De verrassing was groot toen Adelinde zelf in de slotronde kwam binnenrijden met een tweespan. 

 

Spannende wedstrijd

Ook de sport in de afsluitende vaardigheidsproef was enerverend. Martin Hölle toonde zijn klasse bij de tweespannen en won met overmacht. Antonie ter Harmsel werd fraai tweede en mocht evenals vorig jaar de Van Tergouw Plaquette voor de beste Nederlander in ontvangst nemen. 

Bij de vierspannen ging het klassement op zijn kop toen favorieten Chester Weber en Koos de Ronde fouten maakten in het laatste wedstrijdonderdeel. De Fransman Benjamin Aillaud liet wel alle balletjes op de kegels liggen en kreeg alleen minder dan een strafpunt bijgeschreven voor tijdsoverschrijding. Hij won de wedstrijd en genoot zichtbaar toen de Marseillaise over het terrein schalde tijdens de huldiging. Koos de Ronde werd vierde, was beste Nederlander en daarmee Nederlands kampioen. 

 

Volgend jaar

Ook volgend jaar is het NK vierspannen weer in Beekbergen. De datum van de wedstrijd is al bekend: 25 tot en met 28 juni 2020. 

Foto's :
TAGS   |   BEEKBERGEN

Nieuws afgelopen 24 uur


Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions