Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
07/01/2019 15:57 - Mennen

Dries Degrieck op podium in Beekbergen

Dries Degrieck reed het voorbije weekend een sterke wedstrijd in Beekbergen met op zondag als afsluiter een eerste plaats in de vaardigheid wat hem een mooie progressie opleverde naar een tweede plaats in het eindklassement na winnaar Benjamin Aillaud. Chester Weber werd derde.

 

Dries Degrieck startte op vrijdag met een vijfde plaats in de dressuur (51,18). “Dit is mijn beste dressuurresultaat in de laatste twee jaar. Voor de dressuur span in nu de 11-jarige D’Aguistinie (V: Johnson) aan, deze KWPN-ruin is een meerwaarde voor het ganse span en wordt uitsluitend voor de dressuur gebruikt. Voor de marathon en de vaardigheid komt Zilverone in het span. “

 

In de marathon werd je knap vierde en op zondag in de vaardigheid was je de enige foutloze binnen de tijd. Wat was je strategie om dubbel nul te rijden? “Na Valkenswaard waar ik vijf ballen liet noteren heb ik de leidselvoering grondig gewijzigd en de paarden scherper ingesteld, dit gaf in Beekbergen het gewenste resultaat.  Met deze paarden en dezelfde opstelling ga ik ook deelnemen voor de landenwedstrijd in Aken en het Europees Kampioenschap in Donaueschingen, dit worden tevens mijn laatste wedstrijden voor dit seizoen. Als ik de FEI-kwalificatie behaal, wil ik mij daarna voorbereiden op de Wereldbekerwedstrijden.”

 

Ook teamgenoten Glenn Geerts en Edouard Simonet bleven foutloos tussen de kegels maar lieten wel tijdfouten noteren. In het eindklassement werd Glenn Geerts zesde, Edouard Simonet sluit Beekbergen af op plaats vijftien. Het Belgische vierspanteam is klaar voor Aken 2019!

 

In de categorie tweespan paarden was Sam Gees de enige Belgische menner in Beekbergen. Sam werd zestiende in de sterke internationale groep van drieënveertig deelnemers.

 

Alle uitslagen van Paardenspektabel Beekbergen 2019   

Foto's :
TAGS   |   BEEKBERGEN   |   DRIES DEGRIECK   |   EDOUARD SIMONET   |   GLENN GEERTS   |   SAM GEES

Nieuws afgelopen 24 uur


Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions