Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
27/06/2019 22:19 - Jumping

Mathy Jr. en Vernaet scoren podiumplaatsen

Met 14 proeven verspreid over 3 verschillende pistes was het programma tijdens deze openingsdag van Knokke Hippique direct overvol. Ook de Belgische ruiters wisten direct voor verschillende overwinningen en ereplaatsen te zorgen. Zo was er vanmiddag een schitterende 2de plaats in de voor François Mathy Jr. in de 1.45m rubriek van de CSI5* competitie. In het zadel van de 8-jarige Hello Diamant (Diamant de Semilly) kwam Mathy in deze speedclass over de meet in 59.62 seconden en kwam zo maar een paar honderdsten van een seconde tekort voor de winst op te eisen.

 

Die ging nu naar de Ierse ruiter Darragh Kenny, die met zijn stal gevestigd is in Nederland. Hij stopte met de 9-jarige Billy Dorito (Billy Mexico) de klok op 59.59 seconden en was zo amper 3 honderdsten van een seconde sneller dan onze landgenoot. De 3de plaats was voor de Spaanse amazone Pilaer Lucrecia Cordon. Die bracht de eveneens 9-jarige Seawillow (Sir Satchmo) veilig aan de meet in 61.33 seconden.

 

Voor Rik Hemeryck was er nog een 5de plaats met Loupiac de Sclef (Ugano Sitte), voor Zoe Conter een 11de plaats met Davidoff de Lassus (Ugano Sitte) en voor Gregory Wathelet een 12de plaats met Iron Man van de Padenborre (Darco).

 

1.40m openingsrubriek

 

Eerder op de dag werd de 1.40m openingsrubriek voor de CSI5* competitie al gesprongen op de hoofdarena. Ook hier kregen we een Belgische podiumplaats dankzij T&L-ruiter Frédéric Vernaet. Die zadelde de 13-jarige ruin Gin Duidam (Quidam de Rêvel) en slaagde erin om in de 2de fase een tijd van 23.60 seconden op het scorebord te brengen.

 

De rubriek werd gedomineerd door de Ierse ruiters met op kop Peter Moloney. Die finishte met de 11-jarige Steyburn (Careful) in 23.30 seconden en wist zo zijn landgenoot Mark Mcauley net voor te blijven. Die kwam met de 8-jarige Engerupgaards Cezanne (Balou du Rouet) binnen in 23.50 seconden en werd zo dus 2de .

 

Zoe Conter was hier goed voor de 7de plaats met La Una (Chacco Blue), Jérôme Guery 8ste met Grace P (Toulon) en François Mathy Jr. 12de met Uno de La Roque (Numero Uno).

 

 

TAGS   |   DARRAGH KENNY   |   FRANçOIS MATHY JR   |   FREDERIC VERNAET   |   MARK MCAULEY   |   PETER MOLONEY

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2020 © Galop.be & Pweb Solutions