Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
21/06/2019 09:15 - Jumping

GCL Estoril: Wathelet 9de in eerste ronde!

Van het hoge noorden van Stockholm is de Longines Global Champions Tour deze week afgereisd naar het zuiden van Europa voor de manche van het Portugese Estoril. Daar werd gisterenavond om 21.00u plaatselijke tijd de eerste ronde van de Global Champions League afgewerkt. Onze landgenoot Gregory Wathelet wist daarin de prijzen te halen met zijn 11-jarige hengst Mjt Nevados S (Calvados Z). Wathelet wist het netjes foutloos te houden en met zijn chronotijd van 77.24 seconden was hij goed voor de 9de plaats.

 

De snelste in het peloton werd de Ier Michael Duffy. Die zadelde de 14-jarige Mullaghdrin Touch the Starts (Touchdown) en kruiste de eindmeet in 72.71 seconden. De Duitser Marco Kutscher was goed voor de 2de plaats in het klassement. De ex-stalruiter van Ludger Beerbaum stuurde de 10-jarige Casallvano (Casall) rond in een tijd van 74.10 seconden. De 3de plaats was voor de snelle Fransman Julien Epaillard. Die was vergezeld van zijn 10-jarige Virtuose Champeix (Rubins des Bruyeres) en samen wisten zij de klok  te stoppen op 74.40 seconden.

 

Ook Niels Bruynseels met Utamaro D Ecaussines (Diamant de Semilly) en Wilm Vermeir met Iq van het Steentje (Toulon) wisten alle balken in de lepels te houden. Vermeir kreeg daarbij echter wel een puntje voor tijd aangerekend.

 

Teamklassement

 

Het teamklassement wordt momenteel aangevoerd door de Monaco Aces van Epaillard en de Amerikaanse Laura Kraut, die hiervoor kon rekenen op de 10-jarige Curious George (Codex One). Zij deden er samen 150.88 seconden over de eindmeet te bereiken.

 

Het Valkenswaard United van Marcus Ehning en Bertram Allen volgt hen op de voet op de 2de plaats. Ook zij wisten de 0 op het scorebord te houden, maar deden er in 151.37 seconden net iets langer over.

 

Brons is voorlopig voor de Paris Panthers, die vertegenwoordigd worden door Wathelet de Ier Darragh Kenny. Die haalden een totaal van 0 strafpunten in 156.94 seconden.

 

TAGS   |   GREGORY WATHELET   |   JULIEN EPAILLARD   |   MARCO KUTSCHER   |   MICHAEL DUFFY

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions