Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
20/06/2019 23:08 - Jumping

Koen Vereecke start uitstekend in Roeser!

Terwijl er in eigen land deze week zowel in Bonheiden als in Knokke gesprongen wordt zijn er ook verschillende landgenoten afgereisd naar Luxemburg voor het internationale concours van Roeser. Onder hen ook Koen Vereecke, die sinds 2 weken terug in het zadel zit na enkele weken inactiviteit. De West-Vlaming startte daar vandaag uitstekend en schreef er vanavond meteen de 1.40m hoofdrubriek op zijn naam. Daarvoor kon hij rekenen op de 9-jarige merrie Copiapo Z (Calvaro Z) die hij in deze speedclass aan de meet wist te brengen in 61.71 seconden.

 

De Duitser Steffen Hauter was degene die Vereecke het dichtst kon bedreigen. Maar ook hij moest met de 12-jarige Erik Der Rote (Quantum) na een tijd van 63.47 seconden duidelijk zijn meerdere erkennen in onze landgenoot. De Fransman Tolga Aksoyek vervolledigde het podium op de 3de plaats. Hij kruiste met de 13-jarige Goliath Stormwind (Winningmood Van De Arenberg) de meet in 64.54 seconden.

 

1.30m rubriek

 

Ook in de voorafgaande 1.30m openingsrubriek wist Vereecke al voor het beste Belgische resultaat te zorgen. Hij snelde met de 9-jarige Qp Castellane (Casall) naar de meet in 60.92 seconden en legde zo beslag op de 3de plaats.

 

Het waren de Fransen die het best van start gingen in dit openingsnummer. Zo was de winst voor Nicolas Houzelle met de 12-jarige Tum’Plai du Faubourg (Negus de Talma*HN). Hij finisthe in de 58.59 seconden en had zo 20 honderdsten van een seconde voorsprong op zijn landgenoot Mathieu Schmitt. Die legde zo met de eveneens 12-jarige Chine Forever (Canturo Bois Margot) beslag op de 2de plaats.

 

Ook verderop in het klassement waren er heel wat landgenoten die het klassement wisten te halen. Zo was er een 6de plaats voor Fabienne Daigneux-Lange met Fringant du Calvaire (Qody de Saint-Aubert), een 9de plaats voor Julien Macedoine met Finesse de Virton (Silver Deux de Virton), een 10de plaats voor Sonia Stacquez met Bonaventura vh Kruishoeve Z (Bamako de Muze), een 13de plaats voor Eloise Lutgen met Itivia Van ’T Woutland (Cardento VDL) en een 14de plaats voor Loris Berrittella met Toujours l’Amour (Toulouse).

 

TAGS   |   KOEN VEREECKE   |   MATHIEU SCHMITT   |   NICOLAS HOUZELLE   |   STEFFEN HAUTER

Nieuws afgelopen 24 uur


Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions