Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
06/11/2019 11:11 - Jumping

Clarys grijpt naast winst in GP van Béthune

Door het verlengde Pinksterweekend werd de CSI3* GP van het Franse Béthune pas gisteren afgewerkt. Het 1.55m hoge parcours bleek een lastige opgave, want slechts 5 van de 48 combinaties slaagden erin om de basisomloop foutloos af te leggen en zich zo te plaatsen voor de barrage. Een van hen was onze landgenoot Bart Clarys met zijn 10-jarige Joie De Toulon (Toulon). Clarys zette in de barrage alles op alles en wist in 47.16 seconden ook de snelste tijd neer te zetten. Helaas viel daarbij ook een balk uit de lepels waardoor hij finaal op de 2de plaats eindigde.

 

De Fransman Nicolas Delmotte was namelijk de enige die de barrage foutloos wist af te leggen! Hij kwam met de 15-jarige Darmani Van ’t Heike (Grandeur), zoals zijn naam al deed vermoeden een fokproduct van Karel Boonen, foutloos over de meet in 49.93 seconden en wist zo de overwinning in eigen land te houden. Ook de andere plaatsen in de top 5 bleven in Frankrijk met op de 3de plaats Alexis Borris. Die kreeg met de 9-jarige Alea de la Marque (Mylord Carthago) ook een springfout, maar deed er in 48.23 seconden net iets langer over dan Clarys.

 

Naast Clarys wisten ook Hendrik Denutte met Don Flamenco Vd Kranenburg (Flamenco Desmilly) en Wouter Devos met Tonik Hero (Ogano Sitte) de prijzen te halen. Zij werden na een springfout in de basisomloop respectievelijk 9de en 10de.

 

TAGS   |   BART CLARYS   |   NICOLAS DELMOTTE

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2020 © Galop.be & Pweb Solutions