Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
06/09/2019 18:48 - Jumping

Verlooy voor De Winter in CSI2* GP van Lier!

Opnieuw België boven vanmiddag in de CSI2* GP van het Lierse Azelhof, waarin de hindernissen in de basisomloop op 1.45m stonden en in de barrage zelfs opgetrokken werden tot 1.50m! In totaal wisten zich 17 combinaties te plaatsen voor die barrage nadat ze in de basisomloop de 0 op het scorebord wisten te houden. De snelste van die groep barragisten werd onze landgenoot Jos Verlooy met zijn 10-jarige merrie Jacobien Dwerse Hagen (Va-Vite), die tot voor enkele weken nog te zien was onder het zadel van vice-Belgisch Kampioen Juniors Thibeau Spits. Verlooy, die als een van de laatste starters in de ring verscheen, stuurde Jacobien naar de meet in 44.10 seconden en wist daarmee de overwinning op te eisen.

 

Daarmee verwees hij wel een andere Belg naar de 2de plaats, want tot dat Verlooy in de ring verscheen was het namelijk Jeroen De Winter die aan de leiding stond. Vergezeld van zijn nog maar 8-jarige hengst Leandro Vg (Gitano Van Berkenbroeck) had hij bij het begin van de barrage een tijd van 45.85 seconden op het scorebord weten te brengen. De Egyptenaar Nayel Nassar was de enige die de Belgische dominantie even kon doorprikken. Hij zat in het zadel van zijn 14-jarige Oaks Redwood (ASB Conquistador) en mocht na een tijd van 47.24 seconden ook mee op het podium plaatsnemen.

 

De andere plaatsen in de top 5 waren opnieuw voor ons land en daarvoor zorgden T&L-ruiter Frédéric Vernaet met Dieu Merci Van T&L (Toulon) en Jessica Geurts met Harkito Van Den Berg (Darco). Zij kwamen over de meet in respectievelijk 47.66 seconden en 48.13 seconden.

 

Verderop in het klassement was er nog een 9de plaats voor Dimme D’Haese met Cerano 19 (Cesano II), een 10de plaats voor Stephan Verschuere met Fabregas (Zambesi TN) en een 11de plaats voor Max Sebrechts met Cristel (Diamant de Semilly).

 

TAGS   |   FREDERIC VERNAET   |   JEROEN DE WINTER   |   JESSICA GEURTS   |   JOS VERLOOY   |   NAYEL NASSER

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2020 © Galop.be & Pweb Solutions