Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
06/08/2019 23:52 - Jumping

Bruynseels triomfeert in LGCT GP van Cannes!

De Belgische ruiters blijven de Longines Global Champions Tour van 2019 domineren! Na Jérôme Guery in Mexico City en Pieter Devos in Miami Beach was het vanavond in het Franse Cannes de beurt aan Niels Bruynseels om met de hoogste eer aan de haal te gaan in de LGCT Grand Prix. De sympathieke Mechelaar kon daarvoor opnieuw rekenen op zijn 13-jarige topmerrie Gancia de Muze (Malito de Rêve) die hij als voorlaatste starter naar een chronotijd stuurde van 34.69 seconden.

 

Als laatste starter verscheen echter de snelle Brit Scott Brash nog in de ring. Hij deed met de 10-jarige Hello Mr President (Comme d’Api JR) nog een ultieme poging, maar kwam met een eindtijd van 35.66 seconden toch bijna een volle seconde tekort om Bruynseels van de troon te stoten en moest dus genoegen nemen met de 2de stek. De 3de plaats was voor de Duitser Daniel Deusser, die de 12-jarige Calisto Blue (Chacco Blue) onder het zadel had. Hij had de klok gestopt 35.97 seconden en had zo dus ook een podiumplaats te pakken.

 

De 4de plaats kleurde dan weer opnieuw Belgisch dankzij Pieter Devos en zijn inmiddels 15-jarige Espoir (Surcouf de Rêvel). Zij hielden het ook opnieuw foutloos en kwamen over de meet in 37.39 seconden. De Ier Shane Breen sloot de top van het klassement af op de 5de plaats. Hij haalde met de 11-jarige BWP-gefokte Ipswich van de Wolfsakker (Eurocommerce London) de meet in 38.10 seconden, waardoor dus ook de 5de plaats een Belgisch tintje kreeg.

 

TAGS   |   DANIEL DEUSSER   |   NIELS BRUYNSEELS   |   PIETER DEVOS   |   SCOTT BRASH

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2020 © Galop.be & Pweb Solutions