Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
21/05/2019 23:09 - Mennen

Kersbeek, onbetaalbare trainingsdag

Tijdens het weekend van 18 en 19mei organiseerde menvereniging Hagelandse Aanspanning haar tweede Open Trainingsdag. 

Het landelijke Kersbeek , deelgemeente Kortenaken, in het Vlaams-Brabantse Hageland was voor de tweede keer de geschikte locatie. 

 

Zaterdag kwam de ploeg van nationaal  jeugdmanager Sara Gooris aan bod. Zestien pupillen genoten één na één  zichtbaar van de accurate dressuuraanwijzingen van Tinne Bax. Iedereen kent Tinne als internationaal bijzonder succesvol vierspanpony menster . Vandaag zette ze zich een dag lang in  voor de jeugdmenners. Wie weet wordt dit het begin van een trainersloopbaan. 

 

Zaterdag was zonovergoten maar zondag startte in de regen. Van zodra de eerste menners het terrein opstapten kwam de zon erdoor en er viel daarna geen druppel meer.

 

Op het dressuurterrein ontvangt Grand-Prix amazone Jenny Veenstra negen menners voor een intensieve dressuuropleiding. Elke trainee kreeg 40 minuten continu interactief tips en bijsturingen. Elke les werd afgerond met 5 minuten oplijsten van de verbeterpunten. We leren Jenny kennen als een spraakwaterval van dressuurkunde.  

 

Na 45 minuten rust voor menner en paard kiest de menner voor nog eens 45 minuten marathontraining of 45 minuten vaardigheid.  

 

 

De menners hebben voor de marathontraining de keuze  tussen Glenn Geerts en Edouard Simonet. Op het WK in Tryon 2018 werd Glenn individueel 6e & team brons en Edouard werd daar individueel 3een team brons. Zodus en moeilijke keuze , maar verkeerd kiezen kon niet want beide trainers gaven het beste van zichzelf , stapten mee op de koets of namen  de leidsels al eens over en zorgden zo voor echte leermomenten. 

 

Wie koos voor de vaardigheid kwam bij  trainer Gerard Leyten terecht, die een volledig en  veelzijdig parcours had uitgezet en  die dit spel zo beheerst en kan overbrengen dat het menplezier  de koetsen afspat.

Alles samen waren er dit weekend 34 spannen te gast op de 2,5 hectare gladgeschoren terreinen van Kersbeek. Zowat een derde waren leden van de Hagelandse Aanspanning en tweederde uit gans het land. Want ook  Filip De Smet, als nationale manager van de ponymenners, maakte van de gelegenheid gebruik om deze trainingsdag in te schakelen in de voorbereidingen op het aanstaande WK in Kisber.

 

De bevraging van de menners, de suggestiebox en de dankmails nadien leren ons dat de menners zeer te spreken waren over de geboden kwaliteit en sporen ons nu aan voor het organiseren van een vervolgtraining.

Voor de organiserende club was dit weekend financieel kostendekkend, maar voor de rest onbetaalbaar.

TAGS   |   HAGELANDSE AANSPANNING   |   KERSBEEK

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions