Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
05/08/2019 08:59 - Jumping

CSI2* Valkenswaard: 5 Belgen in de top 8!

Onze landgenoten zijn aan een goed concours bezig op de Tops International Arena in het Nederlandse Valkenswaard! Na de goede openingsdag met overwinningen voor Jos Verlooy, Karel Cox, Gregory Wathelet en natuurlijk Jeroen Appelen in de Longines Rankingproef lieten ze gisteren opnieuw van zich horen in die 1.45m hoge Longines Rankingproef! Maar liefst 5 Belgen wisten zich naar een plaats in de top 8 van het klassement te rijden.

 

Het beste Belgische resultaat kwam van Gregory Wathelet met zijn 8-jarige Bresil de Riverland (Canturano). Hij kwam in deze tabel A rechtstreeks tegen de klok binnen in 66.83 seconden en strandde daarmee net naast een podiumplaats. Ook Jos Verlooy mocht nog net in de top 5 van het klassement plaatsnemen. De winnaar van de openingsrubriek van maandagmorgen kruiste de meet in 67.91 seconden en kon daarvoor rekenen op de 10-jarige Valentine Belmaniere (Norway de la Lande). Thomas van Minnebruggen met Koshin de Muze (Vigo d’Arsouilles), Olivier Philippaerts met Northern Comme Plot (Plot Blue) en broer Nicola Philippaerts met Cayani Sn (Cayado 3) waren de ander Belgische geklassseerden.

 

Er stond echter opnieuw geen maat op de Italiaan Emanuele Gaudiano! Hij stuurde zijn 10-jarige Carlotta (Chaccomo) naar de meet in 62.18 seconden en zat zo aan zijn derde overwinning van de dag. De Nederlander Henk van de Pol nam de 2de plaats voor zijn rekening. Hij deed met zijn 9-jarige Looyman Z (Numero Uno) een uitstekende poging, maar kwam met zijn tijd van 63.17 seconden toch bijna een seconde tekort om Gaudiano te verontrusten. De Ier Michael G Duffy tenslotte was nog goed voor de 3de plaats. Hij had er met de 11-jarige SIEC Captain Future Z (Chellano) 65.58 seconden voor nodig om de meet te bereiken.

 

TAGS   |   EMANUELE GAUDIANO   |   GREGORY WATHELET   |   HENK VAN DE POL   |   JOS VERLOOY   |   MICHAEL G DUFFY

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions