Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
05/06/2019 20:18 - Jumping

STX-Cyclus Lier : Schelfaut bij de 6-jarigen

Dat is vooreerst merkwaardig omdat deze jongeling erin slaagt een proef met 300 deelnemers te winnen, tussen een professioneel deelnemersveld. Robbe is nochtans geen habitué van de cyclus. 

 

Daarnaast is dit merkwaardig omdat zijn zus, Esther Schelfaut een jaar eerder in het Azelhof de cyclus 7-jarigen won. Ook zus Esther klopte toen alle favorieten, nadat ze eerder in Hulsterlo al de eerste proef 7-jarigen had gewonnen. Uiteindelijk zou Esther op de tweede plaats eindigen in de eindstand 7-jarigen, en werd voor deze prestatie Rookie of the Year gedoopt.

 

Robbe wint nu met een Frans paard, een Selle Français met Vlaams bloed. Dream of Life Sunheup is een dochter Taquin de l’extase, een zoon van Heartbreaker. En de moeder van die Dream of Life Sunheup is Wolga vd Bisschop, een Nabab uit Fleuri du Manoir.

 

Robbe moest daarvoor sneller rijden dan Nico Baerts met Casillias vh Slogenhof (Crowntano Z) die met deze tweede plaats aan de leiding komt van het algemeen klassement, na 3 wedstrijden. 

 

Ellen Geilfuss, werd derde met de dekhengst Nashville vd Kleinheide (Thunder x Clinton x Heartbreaker) die ter dekking staat op de stal JVH-Horses. Jan Vermeiren had een uitstekend weekend, want hij zou even later zelf de 7-jarigen winnen met Mr Uno-K van Kattenheye.

TAGS   |   ROBBE SCHELFAUT

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions