Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
05/06/2019 13:49 - Jumping

Dieter Vermeiren: “Ik wil terug naar het EK!

Nog voor aanvang van de afsluitende CSI2* GP was hij waarschijnlijk al de ruiter van het concours, maar Dieter Vermeiren maakte het gisterenmiddag in Bonheiden helemaal af en schreef ook die Grote Prijs nog op zijn naam. Zijn partner in crime: de 11-jarige Kingston Town 111 Z (Kashmir Van Schuttershof).

 

Was het de eerste keer dat je zo 2 hoofdrubrieken op 1 concours won?

 

“Ja dat was de eerste keer! En hopelijk is het niet de laatste keer, al begin ik wel stilaan te beseffen dat het vrij uitzonderlijk is.”

 

Kingston Town lijkt na deze 2 overwinning klaar voor het BK eind deze maand?

 

“Kingston deed wat hij altijd wilt doen in de ring: nulspringen! Ik ben dan ook heel blij met dit resultaat want dit verdiende hij echt! Hij voelde nu twee dagen achter elkaar goed, aan maar het is nog een aantal weken voor het BK dus we zullen proberen deze vorm aan te houden.”

 

Is Kingston eigenlijk voor de verkoop?

 

“Handel is nu eenmaal ‘part of the job’. Maar Kingston is van mijn vader en het feit of hij wel of niet verkocht wordt ligt volledig is zijn handen (lacht).”

 

Later op het jaar volgt het EK. Hoe groot is de concurrentie voor een selectieplaats?

 

“Voor de selectie van het EK is het in de eerste plaats de vorm van dat moment dat telt. En zoals elk jaar zal de bondscoach het sterkste team sturen. Er zijn veel heel sterke ruiters en hele goede paarden tussen de Belgisch Young Riders dus is het aan mij om te bewijzen dat ik op dat moment klaar zal zijn om België te vertegenwoordigen.”

 

Maar dat is wel het hoofddoel voor dit jaar?

 

“Goh het hoofddoel is misschien veel gezegd, maar ik wil graag terug naar het EK dus ik zal er zeker alles aan doen om er opnieuw bij de zijn.”

 

Hoe groot zou de ontgoocheling zijn mocht je het EK niet halen?

 

“Het zou zijn zoals een kind dat op de laatste moment niet naar de speeltuin mag gaan. Eerst de ontgoocheling maar dan eens zo hard uitkijken naar een volgend avontuur (lacht)!”

 

TAGS   |   DIETER VERMEIREN

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions