Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
05/05/2019 11:23 - Jumping

Cox wint 2de ronde Global Champions League!

Op de Longines Global Champions Tour van Shanghai volgde vanmiddag nog maar eens een Belgische overwinning... Na Pieter Devos in de hoofdrubriek van vrijdag en Gregory Wathelet vanmorgen in de ochtendrubriek was het vanmiddag de beurt aan Karel Cox om bovenaan het podium plaats te nemen. In de tweede en beslissende ronde van de Global Champions League was hij in het individuele klassement namelijk de beste met zijn 10-jarige ruin Evert (Amadeus). Het duo snelde door de eindmeet in 69.93 seconden en was zo beduidend sneller dan de concurrentie.

 

Het zilver ging naar de Brit Scott Brash, die de eveneens 10-jarige Hello Jefferson (Cooper Van De Heffinck) onder het zadel had. Hij wist de klok te stoppen op 72.35 seconden en had er zo toch ruim meer tijd voor nodig dan Cox. De 3de plaats was voor de Duitser Christian Kukuk. De stalruiter van Ludger Beerbaum wist met de 13-jarige Celestus (Cornet Obolensky) een tijd van 74.58 seconden op het scorebord te zetten.

 

Wat verderop in het klassement waren er ook opnieuw klasseringen voor Pieter Devos en Constant van Paesschen. Devos werd 5de met Apart (Larino) terwijl er voor van Paesschen een 7de plaats was met Verdi Treize (Diamant de Semilly). Beiden wisten het ook hier opnieuw foutloos te houden.

 

Teamklassement

 

Wat het teamklassement betreft zijn het de Monaco Aces die de winnaars werden van deze 4de manche! Ze stonden na de eerste ronde aan de leiding en bleven dit ook na de tweede ronde, ondanks dat Jérôme Guery een springfout kreeg met zijn Garfield de Tiji Des Templiers (Quasimodo Z). Het zilver was voor de Paris Panthers met onder andere Gregory Wathelet en het brons voor de Prague Lions van Niels Bruynseels.

 

TAGS   |   CHRISTIAN KUKUK   |   CONSTANT VAN PAESSCHEN   |   KAREL COX   |   PIETER DEVOS   |   SCOTT BRASH

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions