Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
05/04/2019 13:26 - Jumping

Devos en Bruynseels scoren in GP Shanghai!

Het programma van de Longines Global Champions Tour van Shanghai zag er deze week net iets anders uit dan tijdens de vorige 3 manches. Terwijl de Grote Prijs normaal gezien de laatste rubriek van het concours is stond deze namelijk vandaag al op de planning en hiervoor dienden de ruiters zich te kwalificeren tijdens de eerste ronde van de Global Champions League eerder vandaag. Voor ons land slaagde daar vanmorgen enkel Constant van Paesschen niet in.  

 

In die Grote Prijs wisten zich uiteindelijk 9 combinaties te plaatsen voor de barrage, waaronder de Belgen Pieter Devos met zijn 14-jarige Apart (Larino) en Niels Bruynseels met de 10-jarige Delux van T&L (Toulon). Devos, die gisteren al de hoofdrubriek van de dag wist te winnen, zette daarin in 37.49 seconden ook opnieuw de snelste tijd neer. Helaas viel daarbij een balk uit de lepels waardoor hij finaal op de 5de plaats strandde. Ook Bruynseels verliet de ring met 4 strafpunten. Hij deed er echter 38.21 seconden over om de meet te bereiken en volgde zo na Devos op de 6de plaats.

 

De winst was voor de Israëlische amazone Danielle Goldstein met haar 13-jarige merrie Lizziemary (Cabri d’Elle)! Zij verscheen als voorlaatste in de ring en wist de leiding over te nemen na een chronotijd van 37.98 seconden! Daarmee verwees ze de Ierse ruiter Darragh Kenny naar de 2de plaats... Die had met de 13-jarige Balou du Reventon (Cornet Obolensky) een tijd van 38.06 seconden op het scorebord gezet, maar moest dus uiteindelijk vrede nemen met de 2de plaats. De 3de plaats was voor de Nederlander Jur Vrieling, die opnieuw kon rekenen op zijn 13-jarige hengst VDL Glasgow Van Merelsnest (Nabab de Rêve). Hij klokte af in 40.63 seconden en stond zo mee op het podium.

 

De laatste die het nog foutloos te doen in de barrage was de Portugese amazone Luciana Diniz, die de spits mocht afbijten. Zij stuurde haar 11-jarige Camargo 2 (Canturo), een zoon van haar topmerrie Fit For Fun, naar de meet in 41.53 seconden en werd daarmee dus 4de.

 

TAGS   |   DANIELLE GOLDSTEIN   |   DARRAGH KENNY   |   JUR VRIELING   |   NIELS BRUYNSEELS   |   PIETER DEVOS

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2020 © Galop.be & Pweb Solutions