Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
05/03/2019 21:45 - Jumping

Belgische Juniorenteam 2de in Fontainebleau!

De internationale jeugd komt deze week aan de start op de grasterreinen van het Franse Fontainebleau, waar vorig jaar nog het Europees Kampioenschap plaatsvond. Na de opwarmingsrondes van gisteren stonden vandaag de eerste belangrijke rubrieken op het programma te beginnen met de Nations Cup voor de Juniors! Daarin wist onze Belgische equipe bestaande uit Gilles Nuytens met de 10-jarige Jade S (Diarado), Constance Adam met de 10-jarige Decibelle du Seigneur (Ogano Sitte), Emilia Housen met de 10-jarige Barika van de Helle (Clearway) en Tim Prouvé met de 17-jarige Orson des Hayettes (Mozart des Hayettes) zilver te behalen met een totaal van 8 strafpunten.

 

In eerste ronde wisten zowel Nuytens als Housen het netjes foutloos te houden. Prouvé verliet de ring met 4 strafpunten terwijl Adam met 18 strafpunten voor de Belgische schrapresultaat zorgde. Op dat moment stonden we ex aequo aan de leiding met Ierland, dat ook een totaal van 4 strafpunten behaalde.

 

De tweede ronde begon uitstekend en Gilles Nuytens wist voor een tweede foutloze ronde te zorgen. Adam herpakte zich vervolgens na haar mindere eerste ronde en kwam buiten met 4 strafpunten. Housen kende wat pech in die tweede ronde en verzamelde helaas 8 strafpunten wat uiteindelijk ook het schrapresultaat zou worden. Tim Prouvé maakt zijn foutje uit de eerste omloop goed en leverde als laatste starter een keurige nulronde af waardoor we ook in de tweede ronde 4 strafpunten behaalden.

 

Het Ierse team met Kate Derwin, Harry Allen, Jennifer Kuehnle en Jason Foley haalde in de tweede ronde echter maar 1 strafpuntje voor tijd waardoor het uiteindelijk de overwinning behaalde en zo de Belgen net achter zich wisten te houden.

 

TAGS   |   CONSTANCE ADAM   |   EMILIA HOUSEN   |   GILLES NUYTENS   |   TIM PROUVé

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions