Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
05/03/2019 11:11 - Jumping

Devos schittert in hoofdrubriek Shanghai!

Na een weekje onderbreking wordt er deze week opnieuw gesprongen in de Longines Global Champions Tour! Daarvoor is het gezelschap afgereisd naar het Chinese Shanghai, waar we inmiddels toe zijn aan manche 4. De Belgen blijven echter gewoon op hun elan van de laatste weken doorgaan en in de 1.55m hoofdrubriek van de dag was er zonet opnieuw een overwinning voor Pieter Devos! De winnaar van de Grote Prijs van Miami van 2 weken geleden verscheen er aan de start met zijn 10-jarige merrie Jade Van Bisschop (Ogano Sitte) en wist zich samen met nog 8 anderen te plaatsen voor de barrage. Daarin kwam hij als eerste opnieuw in de ring en zette hij met een foutloze rit in 31.81 seconden direct een schitterende prestatie neer die uiteindelijk ook niet meer verbeterd zou worden!

 

De in ons land gevestigde Braziliaan Marlon Modolo Zanotelli was degene die het dichtst in de buurt van Devos wist te komen. Hij was vergezeld van de eveneens 10-jarige VDL Edgar M (Arezzo VDL), maar kwam met zijn tijd van 32.04 seconden toch nog 23 honderdsten van een seconde tekort om Devos van de troon te stoten. De 3de plaats was voor de Zwitser Pius Schwizer, die in het zadel zat van de ook al 10-jarige About A Dream (Clinton). Hij kruiste de meet in 32.60 seconden en verzekerde zich zo ook van een podiumplaats.

 

De 4de plaats kleurde opnieuw Belgisch en daarvoor zorgde Gregory Wathelet met de 11-jarige Qualido 3 (Quicksilber). Hij kwam als 4de in de ring en strandde uiteindelijk net naast het podium na een finishtijd van 33.01 seconden. De Egyptenaar  Abdel Said vervolledigde de top van het klassement op de 5de plaats. Hij bracht zijn 10-jarige Jumpy van de Hermitage (Toulon) aan de meet in 33.74 seconden.

 

Verder was ook Jérôme Guery een van de barragisten met zijn 13-jarige Garfield de Tiji Des Templiers. Hij zette zelfs in 31.25 seconden de snelste tijd op het scorebord, maar kreeg in zijn haast een springfout op de 4de hindernis en werd uiteindelijk 7de.

 

TAGS   |   JEROME GUERY   |   MARLON ZANOTELLI   |   PIETER DEVOS   |   PIUS SCHWIZER

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions