Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
05/02/2019 14:23 - Jumping

T. Spits: “Dit is een unieke kans!”

Thibeau Spits is al maanden in bloedvorm en weet zowat wekelijks de goede prestaties aan elkaar te rijven! Zo won hij onder andere in februari de CSI2* GP van Lier en behaalde hij in maart tal van topklasseringen tijdens zijn deelname aan de Sevilla Horse Tour in Spanje! Enkele weken geleden kwam er opnieuw een hoogtepunt in de nog prille carrière van de jonge Spits... Hij ontving van de Belgische federatie namelijk een selectie om ons land te vertegenwoordigen tijdens de landenwedstrijd in Lissabon eind deze maand! Maar ook net dat weekend wordt in Lier het Belgische Kampioenschap voor de jeugd gesprongen... Een moeilijk beslissing die gelukkig werd vergemakkelijkt door het groen licht van de nationale springcommissie.

 

Hoe groot was de verrassing toen je de vraag kreeg om België te vertegenwoordigen tijdens de landenwedstrijd in Lissabon?

 

“Het is zeker wel een grote eer om op mijn leeftijd al mee te mogen rijden in een seniorenteam. Mijn resultaten zijn de laatste maanden dan wel zeer goed, maar toch was het nog wel een grote verrassing toen ik hoorde dat ik geselecteerd was.”

 

Je zal hierdoor niet kunnen deelnemen op het BK voor de jeugd. Heb je hier wakker van gelegen?

 

“Het BK is iets waar je natuurlijk altijd bij wil zijn en ik vind het echt heel jammer dat ik hierdoor niet zal kunnen deelnemen. Het was een moeilijk keuze, maar dit is een unieke kans die ik niet mag laten schieten want hoe dikwijls krijg je als junior de kans om op zo’n wedstrijd deel te nemen tussen de senioren?”

 

Je kwam de afgelopen dagen aan de start op een Nationaal concours in Zwitserland. Is het van groot belang om vooraf toch een keer op gras te springen?

 

“Met de talrijke zandpistes van tegenwoordig is het voor de paarden toch altijd een beetje wennen om terug op een graspiste te springen. Sommige paarden lopen heel anders op gras dan op zand, maar Belissimo is op dat vlak gelukkig vrij stabiel dus zo’n groot verschil gaat het voor haar niet maken. De eerste voorbereiding was in ieder geval uitstekend (lacht).”

 

Met welke paarden en vooral welke verwachtingen ga je naar ginds?

 

“Ik neem Belissimo en Classic Touch mee. Bellisimo zal de landenwedstrijd springen en Classic Touch zal ik inzetten in de nevenproeven. Bellisimo is in bloedvorm en ik hoop gewoon 2 zo goed mogelijke rondes te rijden in de landenwedstrijd en zo mijn steentje bij te kunnen bijdragen aan een goed teamresultaat. Verder wil gewoon mijn ogen de kost geven en zal het voor mij ieder geval weer een nieuwe ervaring worden!”

 

TAGS   |   THIBEAU SPITS

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions