Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
29/04/2019 14:21 - Jumping

Goossens net buiten top 5 in GP Opglabbeek!

In het Limburgse Sentower Park werd de 3 weken durende springtour gisterennamiddag afgesloten met de CSI2* GP! Van de 71 combinaties die aan de start verschenen wisten er 9 de basisomloop tot een goed einde te brengen en zich zo te plaatsen voor de barrage. Een van die 9 was onze landgenoot Brecht Goossens met zijn 13-jarige hengst Goodwill (For Pleasure). Goossens kreeg in de barrage een springfout en strandde uiteindelijk net buiten de top 5 van het klassement na een finishtijd van 57.65 seconden.

 

Het waren de Zwitserse amazones die deze slotrubriek wisten te domineren met op kop Nadja Peter Steiner. Die stuurde haar 15-jarige merrie Celeste 26 (Casall) naar de meet in 51.45 seconden en wist zo de overwinning op te eisen. Charlotte Barbey volgde met de 12-jarige Cardoso (Lupicor) op de 2de plaats. Zij had er 55.63 seconden voor nodig om haar barragerit af te leggen en moest zo vrede nemen met de eerste ereplaats.

 

De snelste rit kwam echter  van de Brit Graham Babes, die de 13-jarige Boucheron (Valentino) onder het zadel had. Hij wist in 49.38 seconden als enige onder de grens van de 50 seconden te duiken, maar kreeg daarbij ook een springfout te verwerken. Dat gold ook voor de Italiaan Alberto Zorzi, de stalruiter van Jan Tops. Hij kruiste met de 10-jarige Vauban du Trio (Nervoso) echter de meet in 50.71 seconden en werd zo 4de. De 5de plaats tenslotte was voor de Deen Lars Bak Andersen. Die kwam met zijn 13-jarige Carrasco (Caretino 2) met 4 strafpunten binnen in 52.22 seconden.

 

Met een strafpuntje voor tijd in de basisomloop was er ook nog een 12de plaats voor Leonie Peetes met Belanda (Cristo 5).

 

TAGS   |   CHARLOTTE BARBEY   |   GRAHAM BABES   |   NADJA PETER STEINER

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions