Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
29/04/2019 13:50 - Jumping

Philippaerts 3de in de CSI5* GP van New York

In het Amerikaanse New York werden de Longines Masters gisterenavond afgesloten met de CSI5* GP! 29 combinaties verschenen er aan de start van deze slotrubriek die over twee rondes verreden werd en waarbij de hindernissen op een hoogte van 1.60m stonden. Olivier Philippaerts, die er tot dan al een goed concours had opzitten, wist zich met zijn 13-jarige merrie H&M Cue Channa 42 (Cardento VDL) makkelijk te plaatsen voor de tweede ronde na een foutloze eerste omloop. In de tweede ronde wisten zij die prestatie nog eens te herhalen en strandden ze uiteindelijk op de 3de plaats na een finishtijd van 40.93 seconden.

 

Het was echter de Egyptenaar Nayel Nassar die met de overwinning ging lopen in deze hoog gedoteerde Grote Prijs! Nassar kwam als allerlaatste in de ring met zijn 13-jarige Lucifer V (Lord Pezi) en wist de concurrentie te verschalken na een chronotijd van 38.59 seconden. Daarmee verwees hij de Nederlandse ex-nummer 1 van de wereld Harrie Smolders naar de 2de plaats. De stalruiter van Axel Verlooy was met de 11-jarige Une de l’Othain (Conterno Grande) aan de meet gekomen in 39.46 seconden en moest zo uiteindelijk vrede nemen met de 2de plaats.

 

Net na Philippaerts kregen we de voor Israël rijdende Colombiaan Daniel Bluman. Die zat in het zadel van de eveneens 11-jarige Ladriano Z (Lawito) en had er 41.95 seconden voor nodig om de eindmeet te bereiken. De 5de plaats tenslotte ging naar Ierland en daarvoor zorgde Captain Brian Cournane. Die stuurde zijn 11-jarige Dino (Vingino) naar de meet in 45.88 seconden en sloot daarmee de top van het klassement af.

 

TAGS   |   HARRIE SMOLDERS   |   NAYEL NASSAR   |   OLIVIER PHILIPPAERTS

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions