Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
28/04/2019 21:46 - Jumping

Leopold Van Asten Nederlands Kampioen!

Het Nederlands Kampioenschap Senioren werd vanmiddag gewonnen door Leopold van Asten. Dit betekent een hattrick voor de ruiter aangezien Leopold in 2003 en 2015 ook al op de hoogste trede van het podium stond. De jonge topruiter Kevin Jochems pakte op knappe wijze het zilver en Jeroen Dubbeldam eindigde na een fantastisch kampioenschap op brons.

 

In de tweede manche maakte parcoursbouwer Henk Linders het de ruiters en amazones niet makkelijk. Hoewel dit parcours iets minder technisch was dan de eerste ronde, was in de tweede ronde vooral de tijd een spelbreker en was het 1,50m/1,60m uitgeschreven toch echt een dik 1,60m. De drie dubbel combinaties was waar voornamelijk de fouten gemaakt werden. Onder de uitsprong van de eerste combinatie lag een waterbak, de insprong van de tweede dubbel was een triple-bar, en de insprong van de laatste dubbelcombinatie was een verraderlijke oranje plank.

 

Kampioen

 

Leopold van Asten had als laatste starter alle kaarten voor het kampioenschap in handen. De ruiter hield in de eerste manche al het hoofd koel en ook in de tweede manche liet Leopold zien over stalen zenuwen te beschikken. VDL Groep Miss Untouchable (v.Chacco-Blue) tikte in de tweede manche hier en daar een hindernis aan, maar zonder geluk vaart niemand wel. Het duo liet alle balken in de lepels liggen, noteerde slechts één tijdfout en pakte overtuigend het kampioenschap.

 

Zilver en brons

 

Kevin Jochems, het talent van het jaar, reed voor wat hij waard was in de tweede manche en zette een fantastische ronde neer met slechts twee strafpunten voor tijd. De jonge ruiter die vorig jaar al de Grote Prijzen van Dublin en Hickstead won, pakte op zeer knappe wijze met Cristello H (v.Numero Uno) het zilver. Jeroen Dubbeldam verkeerde in topvorm en gaf in de tweede manche met Roelofsen Horse Trucks Eldorado S (v.Diarado) wederom een lesje paardrijden weg. De ruiter kwam door de finish met twee tijdfouten en kreeg de bronzen plak omgehangen.

 

Frank Schuttert reed een sublieme ronde met zijn met macht springende Lyonel (v.Little Joe) en hield de nul op het scorebord. Frank behield zijn score op 4,57 strafpunten en viel net naast het podium op de vierde plaats. Gerben Morsink en Navarone Z (v.Nabab de Reve) stonden twee dagen aan de leiding, maar gaven in de eerste manche vanmiddag de leiding uit handen. In de tweede manche herpakte de ruiter zich optimaal. Morsink reed foutloos en moest enkel één strafpunt voor tijd noteren. Gerben kwam uit op negen strafpunten en werd daarmee vijfde.

 

Top van het klassement

 

Doron Kuipers zette in beide manches met Charley (v.Calido I) goede rondes neer. In de eerste manche noteerde de jonge ruiter vier strafpunten en in de tweede manche vijf strafpunten. Doron kwam hiermee uit op 10,14 en pakte nog een zesde plaats. Johnny Pals kon zijn goede vorm met Fernando BH (v.For Pleasure) niet doorzetten in de laatste omloop. In de eerste manche incasseerde de ruiter vier strafpunten en in de tweede waren dat er negen. Pals werd toch nog zevende in het kampioenschap. Kevin Olsmeijer en Dalvaro (v.Calvaro) hebben al veel routine en waren afgelopen februari nog vierde in de 1,55m Grote Prijs van Kronenberg. De eerste manche zette Kevin een goede foutloze ronde neer en in de tweede manche kreeg de ruiter een pech-fout en een tijdfout en bleef daarmee steken met 14,23 op een achtste plaats. De stylist uit Markelo, Willem Greve, behaalde in de eerste manche vier strafpunten en ging met 5,36 de tweede omloop in. In die tweede manche leek Zypria S (v.Canturo) op het eind iets de pijp leeg te hebben en kreeg in de laatste lijn 12 strafpunten. Greve kwam uit op 18,36 strafpunten en eindigde als negende.

 

Aniek Diks

 

Aniek Diks debuteerde afgelopen weekend op het Senioren NK en deed dit zeker niet onverdienstelijk. Met de 16-jarige Huros Winston Jumper R (v.Cantos) reed de amazone de eerste dag foutloos en noteerde 3,32 strafpunten. Het duo reed het tweede onderdeel ook foutloos en kreeg vandaag in de eerste manche twee onverdiende fouten en een tijdfout. Met 12,32 strafpunten ging de combinatie de tweede manche in. In de tweede omloop kreeg de amazone wederom negen strafpunten en met een totaal van 21,32 werd Aniek Diks knap tiende.

 

Bron: Horses.nl


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions