Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
23/04/2019 22:13 - Mennen

Zonovergoten Paasweekend voor menliefhebbers

KRONENBERG – De tweede editie van Paard&Koets/Horse Driving Kronenberg bood fraaie sport en een veelzijdig programma waarbij educatie en spektakel elkaar afwisselden. 110 Menners uit 18 verschillende landen streden tijdens dit zonovergoten Paasweekend om de titels bij Equestrian Centre De Peelbergen.

 

Naast de wedstrijden verzorgden tientallen specialisten demonstraties en clinics in het hippisch paardenhart van Limburg. Goed gewaardeerd waren de programmaonderdelen van de Belgische Wim de Poorter, Grand Prix amazone en instructrice Jenny Veenstra en de Amerikaanse vierspanmenner Chester Weber. Zaterdagavond werd traditiegetrouw de Mennifique Wisseltrofee uitgereikt. In het bijzijn van Cindy Timmer, de winnares van vorig jaar, kreeg Jeroen Houterman de trofee uitgereikt door Paard&Koets organisator Gijs Bartels. Houterman is een bekend gezicht in de mensport en is de drijvende kracht achter een groot aantal nationale en internationale menwedstrijden. Door middel van deze wisseltrofee zet de organisatie enthousiaste personen in het zonnetje die veel voor de mensport betekenen. 

 

Saskia Siebers wist de enkelspanrubriek te winnen, bij de tweespannen ging de winst naar de Hongaarse Martin Hölleen bij de vierspannen betrad Boyd Exell de hoogste trede. Bij het paramennen schreef Francisca den Elzen de rubriek op haar naam. Op zaterdagmiddag werd de jeugdmarathon verreden. De rubriek tweespan pony werd gewonnen door Jelle Leliveld. Larissa Reints schreef de rubriek enkelspan pony (16 t/m 18 jaar) op haar naam en bij de rubriek enkelspan pony (13 t/m 15 jaar) stond Larissa Jansma vooraan. Op zondagochtend namen diverse stamboeken het tegen elkaar op in de ‘Strijd der Rassen’. Met haar opvallende span Shetlanders was Suzanne Roman de snelste. Bij de Authentieke Koetsenrit werd Yvonne Schalkers-Kitzen Overall Winnaar, met een beeldschone dos à dos met een tweespan bonte KWPN’ers.

Foto's :
TAGS   |   KRONENBERG   |   PAARD & KOETS

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions