Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
21/04/2019 17:02 - Jumping

Vanderhasselt 2de in de CSI3* GP van Lanaken

Onder een stralende zon werd vanmiddag op de Z-tour van Lanaken de afsluitende CSI3* GP gesprongen! 59 combinaties verschenen er in de ring waarbij de hindernissen op een hoogte van 1.50m stonden. 7 van hen slaagden erin om in de basisomloop geen enkele springfout te maken en dit dan ook nog eens binnen de toegestane tijd te doen. Een van hen was Yves Vanderhasselt met zijn 10-jarige merrie Jeunesse (Eldorado Van De Zeshoek). Vanderhasselt verscheen in de barrage als allereerste in de ring en wist met opnieuw een foutloze ronde in 40.19 seconden direct de druk bij de tegenstanders te leggen.

 

Het leek erop dat Vanderhasselt deze GP op zijn naam ging schrijven, maar dat was zonder de Fransman Titouan Schumacher gerekend... Schumacher, die gisteren ook al 2de was in de 1.50m hoofdrubriek, stuurde zijn 12-jarige ruin Atome Z (Amadeus Z) naar een overtuigende finishtijd van 37.89 seconden en verwees daarmee Vanderhasselt naar de 2de plaats.

 

De 3de plaats ging naar Nederland met Ruben Romp en zijn 13-jarige Bugatty GO (Concorde). Romp haalde de meet in 41.02 seconden en verzekerde zich zo ook van een plaatsje op het podium. De 4de plaats was opnieuw voor ons land met Frédéric Vernaet en zijn 10-jarige hengst Dieu Merci Van T&L (Toulon). Vernaet verscheen als laatste in de ring, maar nam geen hoognodige risico’s en finishte in 41.95 seconden. De 5de plaats tenslotte was voor Dries Dekkers, die zijn goede vorm van de afgelopen dagen bevestigde met opnieuw een barrageticket. Hij kreeg met zijn 12-jarige D&J Havanna (Griseldi) een springfout op de 2de hindernis en kwam binnen in 39.23 seconden.

 

Yves Awouters kreeg met Hurricane (Numero Uno) een puntje tijd aangerekend en werd nog 10de terwijl er voor Hanne Mertens nog een 12de plaats was met Brunello Di Fer (Bamako de Muze).

 

TAGS   |   DRIES DEKKERS   |   FREDERIC VERNAET   |   RUBEN ROMP   |   TITOUAN SCHUMACHER   |   YVES VANDERHASSELT

Nieuws afgelopen 24 uur


Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions