Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
21/04/2019 14:14 - Jumping

CSIYH1* Opgl.: Belgen naast het podium...

Op de Easter Tour in het Limburgse Sentower Park werden vanmorgen onder andere de finalerubrieken voor de 5- en 6-jarige paarden afgewerkt. In beide rubrieken kwamen onze landgenoten opnieuw sterk voor de dag, maar moesten ze uiteindelijk vrede nemen met de plaatsen net naast het podium...

 

Zo was er bij de 6-jarige paarden een 4de plaats voor Pascale Haep en haar BWP-gefokte merrie Naf Naf van de Bisschop (Echo Van’t Spieveld – F: Tom De Craene). In een barrage waarvoor zich maar liefst 23 combinaties wisten te plaatsen kruiste zij de eindmeet in 34.49 seconden.

 

De winst was hier voor de Fransman Francois Herbecq, die de eveneens BWP-gefokte Navaronne (Deauville de La Vie – F: Quatar) onder het zadel had. Hij snelde naar een finishtijd van 32.44 seconden en stond op kop van het klassement. De 2de plaats was voor de Duitser Daniel Oppermann. Die kwam binnen in 33.32 seconden en kon daarvoor rekenen op zijn Chacco Fly 3 (Chacco Blue – F: P.S Pferdehaltung). De in Nederland gevestigde Australiër James Paterson-Robinson was nog goed voor de 3de plaats. Hij bracht de Holstein-gefokte en BWP-gekeurde hengst Cascos (Colman – F: Sven Völz) aan de meet in 34.39 seconden.

 

Verder was er nog een 7de plaats voor Elisa Strubbe met E-Risingson Z (Elvis Ter Putte – F: Frederik&Dominiek Cannaert) en een 9de plaats voor Dieter Vermeiren met Etoile van de Neerheide Z (Emerald Van ’t Ruytershof – F: Yacelo).

 

5-jarige paarden

 

Bij de 5-jarige paarden, die er vanmorgen als eerste aan mochten beginnen op de Stephex Arena, was er een 4de plaats voor Cederick Deknudt met zijn BWP-gefokte Ocean Quality (Baltic VDL – F: Koen Terryn). Deknudt, die vrijdag nog de rubriek wist te winnen, finishte in de 2de fase in 32.63 seconden.

 

Hier was het de Zweedse amazone Manda Rautenberg die de overwinning wist op te eisen. Hij zette met de Oldenburg-gefokte Honolulu (Elvis Ter Putte – F : Gestüt Lewitz) een tijd van 30.53 seconden op het scorebord. De Ier Jack Ryan legde hier beslag op de 2de plaats. Hij was vergezeld van de KWPN-gefokte J’Adore (Zavall VDL – F: Stal Meursing) en kruiste de meet in 31.49 seconden. De 3de plaats tenslotte was voor de Zuid-Koreaan Jaehee Jun. Die haalde met de Holstein-gefokte Gentil EB (Kannan – F: Lvp Stables) de meet in 32.30 seconden.

 

Deknudt werd ook nog 6de met Vestale van de Windeweg (Vigo d’Arsouilles – F: Luc Deknudt).

 

TAGS   |   CEDERICK DEKNUDT   |   FRANCOIS HERBECQ   |   MANDA RAUTENBERG   |   PASCALE HAEP

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2020 © Galop.be & Pweb Solutions