Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
20/04/2019 08:22 - Jumping

O. Philippaerts wint hoofdrubriek in Miami!

Ieder om beurt is niets teveel! Het is een gedachte die zomaar zou kunnen leven bij onze landgenoten in het nieuwe seizoen van de Longines Global Champions Tour! Na Pieter Devos en Jérôme Guery vorige week in Mexico City was het gisterenavond op Miami Beach de beurt aan Olivier Philippaerts om zich in de picture te springen. Philippaerts en zijn 10-jarige Cataleya 3 (Cachas) wisten zich in de 1.50m hoofdrubriek met nog 11 anderen te plaatsen voor de barrage na een foutloze basisomloop. Daarin snelden ze naar een finishtijd van 34.86 seconden en zorgden zo opnieuw voor een Belgische overwinning.

 

De 2de plaats was voor de Brit Ben Maher, die in het zadel zat van de 11-jarige Don Vito (Quaprice Z). Zij kwamen binnen in 35.63 seconden en moesten zo genoegen nemen met de eerste ereplaats. Ook de Ier Bertram Allen wist zich nog een podiumplaats te bemachtigen. Hij was vergezeld van zijn eveneens 11-jarige Izzy By Picobello (Cicero Z Van Paemel) en kruiste de meet in 36.16 seconden.

 

Met Denis Lynch kregen we nog een tweede Ierse ruiter in de top 5 van het klassement. Hij wist de klok te stoppen op 36.50 seconden en kon daarvoor dan weer rekenen op de 12-jarige Hector Van d’Abdijheove (Cabrio Van De Heffinck), die voordien gereden werd door Bertram Allen. Regerend Europees Kampioen Peder Fredricson sloot de top van het klassement af op de 5de plaats. Hij wist het met de 14-jarige Zacramento (Cardento VDL) ook opnieuw foutloos te doen en zetten een tijd van 36.56 seconden op het scorebord.

 

Naast de overwinning van Olivier Philippaerts wisten er zich echter nog 4 Belgen te klasseren in deze hoofdrubriek. Zo was er een 6de plaats voor Jérôme Guery met Quel Homme de Hus (Quidam de Rêvel), een 7de plaats voor Pieter Devos met Espoir (Surcour de Rêvel), een 10de plaats voor Nicola Philippaerts met H&M Ikker (Ogano Sitte) en een 11de plaats voor Gregory Wathelet met MJT Nevados S (Calvados Z).

 

TAGS   |   ALLEN BERTRAM   |   BEN MAHER   |   OLIVIER PHILIPPAERTS

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions