Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
19/04/2019 07:32 - Jumping

CSI2* Lanaken: Belgen scoren op het podium!

Naast de 1.40m openingsrubriek stond gisteren op de Z-tour van Lanaken voor de CSI3* competitie ook nog een 1.30m rubriek op het programma. Daarin kwamen maar liefst 135 combinaties aan de start waardoor het totaalklassement ook hier werd opgesplitst in twee deelklassementen. De Belgen kwamen hierin opnieuw goed voor de dag en wisten in beide deelklassementen beslag te leggen op enkele podiumplaatsen!

 

Zo kwam de beste prestatie van Nathan Budd met zijn 8-jarige Calvi des Rosiers Z (Calvaro Z). In een tabel A rechtstreeks op tijd kruiste hij de meet in 56.65 seconden en werd zo knap 2de in het tweede deelklassement. De winst was hier voor de Marokkaan Ali Al Ahrach, die de eveneens 8-jarige Golden Lady (Cassini Gold) onder het zadel had. Hij had er maar 55.60 seconden voor nodig om de meet te bereiken en was zo nog toch nog ruim een seconde sneller dan Budd. Ook Mike van Olst wist hier het podium te halen. Hij zadelde de 7-jarige Miss’s Blue S Z (Mr. Blue) en toverde een chronotijd van 57.26 seconden op het scorebord.

 

Net buiten het podium zagen we dan de Zweedse Linda Heed. Die stuurde haar 8-jarige True Grit  (Cardento VDL) naar de meet in 58.91 seconden en moest zo vrede nemen met plaats 4. Thibault Philippaerts maakte het Belgische feestje compleet op de 5de plaats. Hij finishte met de 7-jarige Glassgo du Beaupre (Qody de Saint-Aubert) in 60.50 seconden en sloot zo de top van het klassement af. Verder was er nog een 11de plaats voor Jorien Livens met Lovebee W (Deauville de La Vie) en een 14de plaats voor Claire Puttters met Laemi (Pumped Up Kicks).

 

In het eerste deelklassement was het Jerome Schimidt die zich van een podiumplaats wist te verzekeren. Schmidt, die ook vorige week al present was op de Z-tour, stuurde zijn 9-jarige Etoille (...) naar de eindmeet in 56.89 seconden en legde daarmee beslag op de 3de plaats.

 

Ook hier was er Marokkaanse winst met El Ghali Boukaa en zijn 8-jarige Galoubet L (Baloubet du Rouet). Zij wisten de klok te stoppen op 54.44 seconden en zo de concurrentie het nakijken te geven. De Nederlander Piet Raijmakers Jr was hier goed voor de 2de plaats in het klassement. Samen met zijn 7-jarie Olaya Z (Ogano Sitte) deden zij er 55.89 seconden over vooraleer de meet te bereiken. Net na Schmidt kregen we de Ier Thomas Ryen, die in deze rubriek de eveneens 7-jarige Labalou (Luchador) onder het zadel had. Hij finishte in 58.57 seconden en werd zo dus 4de. De Finse Susanna Granroth tenslotte was nog goed voor de 5de plaats. Zij klokte met haar 9-jarige Footlose HX (Bustique) af in 60.29 seconden.

 

Daisy Polspoel werd nog 8ste met Chaconne (Clearway) terwijl er voor Nicky Dilliën een 16de plaats was met Natan Van Overis Z (Nonstop).

 

TAGS   |   JEROME SCHMIDT   |   MIKE VAN OLST   |   NATHAN BUDD

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions