Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
18/04/2019 21:57 - Jumping

CSIYH1* Opgl.: Jochems grijpt naast winst...

In het Limburgse Sentower Park werd vanmorgen het startschot gegeven van de tweede week van de Easter Tour! Net als vorige week waren het de jonge paarden die als eerste de ring mochten betreden in de Prijs Philippaerts – We live horses. Zo was er bij de 6-jarige paarden meteen een mooie prestatie van Lennerd Jochems met zijn BWP-gefokte merrie Noortje – S (Dakar VDL – F: Louis Sips), waarmee hij vorig jaar nog de SBB finale wist te winnen. Het duo kwam in de 2de fase over de meet in 32.15 seconden en kwam daarmee net tekort voor een eerste Belgische overwinning.

 

Het was de Amerikaanse Brieanne Dofort die Jochems van de overwinning wist te houden. Zij stopte met de eveneens BWP-gefokte Nanou van het Dennehof (Elvis Ter Putte – F: Patrick De Muynck) de klok in 31.54 seconden en mocht zo bovenaan het podium plaatsnemen. De 3de plaats ging naar Frankrijk met Francois Herbecq en zijn ook al BWP-gefokte Navaronne (Deauville de La Vie – F: Qatar). Zij hadden er 32.29 seconden voor nodig om de meet te bereiken en mochten zo ook op het podium plaatsnemen.

 

De 4de plaats was voor de Britse amazone Emily Sage. Die zat in het zadel van de KWPN-gefokte I Am A Harley (Harley VDL) en kruiste de eindmeet in 32.74 seconden. De Nederlander Patrick Lemmen tenslotte nam de 4de plaats voor zijn rekening. Hij wist met de eveneens KWPN-gefokte Inostello M (Numero Uno) de meet te bereiken in 33.32 seconden.

 

Verderop in het klassement was er voor ons land nog een 10de plaats voor Lieven Devos met New Blue (Mr. Blue – F: Nico De Wilde) en een 11de plaats voor Pascale Haep met Naf Naf van de Bisschop (Echo Van ’t Spieveld – F: Tom De Craene).

 

5-jarige paarden

 

Net ervoor waren ook al twaalf 5-jarige paarden in de ring verschenen voor hun openingsrubriek. Daar was het beste Belgische resultaat van Cederick Deknudt met de BWP-gefokte Ocean Quality (Baltic VDL – F: Quality Stud). Zij snelde in de 2de fase door de meet in 38.98 seconden en legden zo beslag op de 5de plaats.

 

De winst ging hier overtuigend naar de Ier Jack Ryen, die de KWPN-gefokte J’Adore (Zavall VDL – F: Stal Meursing) onder het zadel had. Zij klokten af in 33.17 seconden en hadden zo meer dan 4 volle seconden voorsprong om hun dichtste achtervolger. Die eer was dan weer weggelegd voor de Zweedse Manda Rautenberg met de Holstein-gefokte merrie Gambia (Cardento VDL – F: Lvp-Stables). Zij kwamen binnen in 37.20 seconden en moesten zo duidelijk hun meerdere erkennen in Ryan. De 3de combinatie die nog een podiumplaats wist te bemachtigen was de Britse Emily Sage met haar Centino Blue TW (Centadel). Zij wisten te finishten in 38.23 seconden.

 

TAGS   |   BRIEANNE DOFORT   |   CEDERICK DEKNUDT   |   EMILY SAGE   |   FRANCOIS HERBECQ   |   JACK RYAN   |   LENNARD JOCHEMS   |   MANDA RAUTENBERG

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions