Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
17/04/2019 21:54 - Jumping

CSIYH1* Eschweiler: Mercenier in de prijzen!

De afgelopen 3 dagen werd er ook al druk gesprongen in het Duitse Eschweiler, waar voor ons land onder andere Gauthier Mercenier aan de start verscheen! Die kwam op deze slotdag opnieuw sterk voor de dag en wist zich zowel bij de 5-jarige als bij de 6- en 7-jarige paarden in de prijzen te rijden.

 

Zijn beste prestatie zette hij neer bij de 5-jarige paarden. In het zadel van de BWP-gefokte Obi van Klapscheut (Cooper Van De Heffinck – F: Mivaro BVBA) behaalde hij na een chronotijd van 42.74 seconden in de 2de fase een strafpuntje voor tijd en belandde zo net naast een podiumplaats.

 

De winst was hier voor de Duitse amazone Andrea McCartney met de Zweedse Warmbloed Arizona (Baltimore 1178 – F: Maria af Jochnick AB, Viceroy AB). Zij wisten het in de 2de fase wel foutloos te houden en waren in 34.70 seconden beduidend sneller dan de concurrentie. De 2de plaats was voor onze Noorderburen met Vincent Geerink en de KWPN-gefokte Jack Daniels EB (Action-Breaker – F: G.A. Ter Borg). Zij bereikten de meet in 40.38 seconden en kwamen zo al een heel stuk achter McCartney. De 3de plaats was voor de Brit Felix McCartney. Hij stuurde de Zangersheide-gefokte Cash (Cornado NRW – F: Pascale Lijnen) naar de finish in 41.45 seconden.   

 

Bij de 6-jarige paarden werd hij na een foutje in de 2de fase dan weer 10de met de Zangersheide-gefokte Cirimba Z (Cicero Z Van Paemel - F: Ivo Vandeweerdt).  Hier was het de Brit Robert Whitaker die met de overwinning ging lopen. Hij bleef met de AES-gefokte Wyoming 19 (Plot Blue – F: David Simpson) foutloos en klokte af in 32.65 seconden.

 

Bij de 7-jarige paarden tenslotte was er voor Mercenier nog een 8ste plaats met de SF-gefokte Croc Lulu d’Aubigny (Baloubet du Rouet – F: Pierre Valette). Ditmaal wist hij wel twee keer de 0 op het scorebord te houden en kwam hij binnen in 34.50 seconden. De Nieuw-Zeelander Bruce Goodin was degene die hier de winst wist op te eisen. Hij klokte met de Zweedse Warmbloed Ecs Chacco Blue JR (Chacco Blue) af in 32.21 seconden.

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions