Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
17/04/2019 21:29 - Jumping

CSIYH1* Oliva: Geurts wint finale 5j!

Onder de Spaanse zon van Oliva is de Mediterranean Equestrian Tour aan haar laatste dagen bezig. Vandaag stonden er de finalerubrieken voor de jonge paarden op het programma en bij de 5-jarige paarden was het Jessica Geurts die voor een nieuwe Belgische overwinning wist te zorgen. In het zadel van de Zangersheide-gefokte merrie Tiara du Cache Pot Z (Tangelo Van De Zuuthoeve – F: Geurts-Van Bunder) wist zij in een barrage waarvoor zich 17 combinaties wisten te plaatsen de klok te stoppen op 37.27 seconden en zo de concurrentie achter zich te houden.

 

De eerste van die concurrentie was haar Nederlandse partner Jelmer Hoekstra. Die kon rekenen op de KWPN-gefokte Joselinde L.A.T. (Carrera VDL – F: Q. Van Erp) en had er 39.19 seconden voor nodig om de eindmeet te bereiken. Ook de Brit Howard Ephgrave wist het podium nog te halen. Hij had met Jayley (Don Diablo HX) ook een KWPN-gefokte merrie onder het zadel en wist te finishten in 40.13 seconden.

 

Plaats 4 bleef dan weer in eigen land met dank aan Hugo Alvarez Amaro. Die stuurde zijn Quimi Del Maset (Quasimodo Z – F: Del Maset) naar de meet in 40.89 seconden. De laatste die zich een plaats in de top 5 wist te veroveren was de Britse Cressy Neads. Samen met AES-gefokte merrie Alia (Tangelo Van De Zuuthoeve – F: Stuart Needs) zette zij een tijd van 41.63 seconden op het scorebord.

 

Ook Axel Vandoorne wist met 2 paarden de prijzen te halen in deze finalerubriek. Hij werd 8ste met Smile At Picobello Z (Scendix – F: Picobellohorses) en 9de met Designed By Picobello Z (Diamant de Semilly – F: Picobellohorses).   

 

TAGS   |   HOWARD EPHGRAVE   |   JELMER HOEKSTRA   |   JESSICA GEURTS

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions