Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
14/04/2019 17:03 - Jumping

Dries Dekkers wordt 3de in de GP van Lanaken

De afsluitende CSI3* GP van de Z-tour in Lanaken leek aanvankelijk geen al te moeilijke opgave... Van de eerste 9 combinaties die in de ring verschenen wisten er meteen 5 een foutloze omloop af te leggen en zich zo te plaatsen voor de barrage. Het vervolg verliep echter een stuk minder en niemand van de overige 51 starters wist zich nog bij het rijtje der barragisten te voegen. Een van die 5 die wel de barrage haalden was onze landgenoot Dries Dekkers met zijn 12-jarige BWP-gekeurde hengst D&J Havanna (Griseldi). Dekkers, die als derde in de ring verscheen, kreeg een kleine miscommunicatie op de tweede hindernis waardoor hij een weigering kreeg. Met een totaal van 6 strafpunten zou hij toch nog knap 3de worden.

 

De overwinning was voor de Française Penelope Leprévost, die de 9-jarige hengst Gfe Excalibur de La Tour Vidal (Ugano Sitte) onder het zadel had. Leprévost verscheen als eerste in de ring en zette meteen de toon met een foutloze rit in 42.63 seconden. Ook de Duitser Niklas Betz wist het met zijn 12-jarige Contan 2 (Contact ME) opnieuw foutloos te houden. Hij deed als laatste starter nog een ultieme poging, maar kwam uiteindelijk 25 honderdsten van een seconde tekort op de winst op te eisen.

 

Net na Dekkers zagen we de Brit Guy Williams. Hij kreeg met de eveneens 12-jarige Cicero II (Cicero Z Van Paemel) 2 springfouten en haalde daarbij de meet in 47.27 seconden. De 5de plaats tenslotte was voor de Nederlander Lars Kersten. Hij kreeg met de 11-jarige Dobbey (Zirocco Blue VDL) net als Dekkers een weigering op de tweede hindernis en verliet de ring met 10 strafpunten.

 

Voor Thibault Philippaerts was er nog een 10de plaats met Krapuul F (Diamant de Semilly), voor Andres Vereecke een 12de plaats met Igor Van De Wittemoere (Cooper Van De Heffinck) en voor Belgisch Kampioen Dominique Hendrickx een 14de plaats met Koriano Van Klapscheut (Lord Z).

 

Alle foto's vindt u bij Paardenfotograaf.be.

 

Foto's :
TAGS   |   DRIES DEKKERS   |   NIKLAS BETZ   |   PéNéLOPE LEPREVOST

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions