14/04/2019 07:38
19/03/2023 09:45
2 min
LGCT / Stefano Grasso

Jérôme Guery was in Mexico City al in uitstekende doen en wist zowel in de eerste als in de tweede ronde van de Global Champions League al voor de beste Belgische prestatie te zorgen. Gisterenavond zette hij echter helemaal de kerst op de taart en werd hij de winnaar van de Longines Global Champions Tour Grand Prix!

De beste 31 ruiters uit die tweede ronde van Global Champions League kwalificeerden zich voor de afsluitende Grand Prix. 12 van hen wisten daarin een foutloze basisomloop af te leggen en zich zo te plaatsen voor de barrage. Jérôme Guery kwam daarin als een van de laatste starters in de ring en was nu vergezeld van de 13-jarige Quel Homme de Hus (Quidam de Rêvel). Hij stuurde de hengst die eerder te zien was onder het zadel van Gaëtan Decroix naar de meet in 39.57 seconden en wist zo de overwinning op te eisen.

De 2de plaats was voor de in ons land gevestigde Egyptenaar Abdel Saïd. Die had even voordien met de 10-jarige Venise du Reverdy (Quidam de Rêvel) de leiding overgenomen na een finishtijd van 40.53 seconden. De Nederlandse ex-nummer 1 van de wereld Harrie Smolders was goed voor de 3de plaats. Hij had een tijd neergezet van 40.74 seconden en deed dat opnieuw met zijn 15-jarige hengst Don VHP Z N.O.P. (Diamant de Semilly).

De 4de plaats was net als eerder op de dag voor de Zweed Peder Fredricson. Die had er met de 12-jarige H&M Christian K (Namelus R) 41.14 seconden voor nodig om de finish te bereiken. De Nederlander Erik van der Vleuten tenslotte sloot de top van het klassement af op de 5de plaats. Hij zette met de 13-jarige Wunschkind (Casall) de klok stil op 41.71 seconden.

Ook Niels Bruynseels en zijn 13-jarige Gancia de Muze (Malito de Rêve) hoorde bij het groepje barragisten. Hij kreeg als tweede starter onderweg twee springfouten en zou uiteindelijk 11de worden.