Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
13/04/2019 22:38 - Jumping

GCL Mexico: Guery wordt 5de in de 2de ronde!

In Mexico City werd zonet de tweede en laatste ronde van de Global Champions League afgewerkt, wat meteen ook de kwalificatierubriek was voor de Grote Prijs later vandaag! Net als in de eerste ronde donderdag was het Jérôme Guery die voor de beste Belgische prestatie wist te zorgen! In het zadel van de 12-jarige ruin Celvin (Raphael) hield hij alle balken netjes in de lepels en eindigde hij in het individuele klassement op de 5de plaats nadat hij een chronotijd van 67.07 seconden liet noteren.

 

De winst was net als gisteren in de 1.50m rubriek voor de Brit Scott Brash met zijn 10-jarige Hello Mr President (Comme d’Api Jr). Hij wist een tijd van 60.75 seconden op het scorebord te zetten en was zo maar liefst ruim 3.5 seconden sneller dan zijn dichtste achtervolger. Al moeten we in dit geval zeggen achtervolgster, want het was de Amerikaanse amazone Beezie Madden die met die eer ging lopen. Zij rekende opnieuw op de 11-jargie Darry Lou (Tangelo Van De Zuuthoeve) en werd 2de nadat ze de klak had weten te stoppen op 64.38 seconden. De Nederlander Maikel van der Vleuten koos voor deze tweede ronde voor de eveneens 11-jarige Dana Blue (Mr. Blue), met wie hij enkele weken geleden nog 2 rubrieken wist te winnen in ’s-Hertogenbosch. Hij kruiste de meet in 66.01 seconden en had zo ook een podiumplaats te pakken. De 4de plaats tenslotte was voor Europees Kampioen Peder Fredricson, die gisteren ook al 3de was in de hoofdrubriek. Hij kwam met de 12-jarige H&M Christian K (Namelus R) over de meet in 66.02 seconden.

 

Verder werd Pieter Devos nog 6de met Espoir (Surcour de Rêvel) en Olivier Philippaerts 11de met H&M Extra (Berlin).

 

Teamklassement

 

Het teamklassement van deze 2de manche van het seizoen werd gewonnen door de Shanghai Swans, die na de eerste ronde op de 3de plaats stonden. In deze tweede ronde verscheen de Duitser Daniel Deusser aan de start in plaats van de Ier Shane Sweetnam en hij liet met de 12-jarige Calisto Blue (Chacco Blue) toch een balkje vallen. Fredricson hield het dus wel foutloos en omdat ook de andere teams in de fout gingen wonnen de Shanghai Swans met een totaal van 4 strafpunten in 134.97 seconden.

 

De 2de plaats was voor de Hamburg Giants van Simon Delestre met Uccello De Will (Marlou des Etises) en Bart Bles met Israël Van De Dennehoeve (Thunder Van De Zuuthoeve). Zij stonden voor aanvang van deze tweede ronde nog op 0 strafpunten, maar Delestre verliet de ring vandaag met 5 strafpunten. Dit was ook het eindtotaal en dit in een tijd van 140.82 seconden.

 

De 3de plaats tenslotte was voor de Monaco Aces van onze landgenoot Jos Verlooy met Igor (Emerald Van ’t Ruytershof) en Laura Kraut met Zeremonie (Cero). Zij sprongen vandaag ieder een balk uit de lepels wat resulteerde in 8 strafpunten in een tijd van 136.32 seconden.

 

TAGS   |   BEEZIE MADDEN   |   JEROME GUERY   |   MAIKEL VAN DER VLEUTEN   |   OLIVIER PHILIPPAERTS   |   PIETER DEVOS   |   SCOTT BRASH

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions