Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
13/04/2019 08:38 - Jumping

LGCT Mexico: Pieter Devos wint hoofdrubriek!

In het zonnige Mexico City hebben onze landgenoten er een goede voorbereiding opzitten voor de Longines Global Champions Tour Grand Prix die vandaag op het programma staat! In de 1.55m hoofdrubriek was het gisterenavond Pieter Devos die de eindlaureaat werd met zijn 11-jarige merrie Claire Z (Clearway). In een barrage waarvoor zich 11 combinaties wisten te plaatsen kwam Devos als allerlaatste in de ring en wist het de concurrentie te verschalken na een verschroeiende finishtijd van 39.95 seconden.

 

Daarmee verwees hij de Amerikaanse amazone Beezie Madden naar de 2de plaats. Madden leek met de eveneens 11-jarige Coach (Con Air) op weg naar de overwinning na een chronotijd van 41.47 seconden, maar moest dus uiteindelijk vrede nemen met de 2de plaats. De 3de plaats was voor regerend Europees Kampioen Peder Fredricson, die vorige week tijdens de Wereldbekerfinale in Göteborg ook nog 3de werd. Hij zat in het zadel van de 14-jarige Zacramento (Cardento VDL) en wist een tijd van 41.89 seconden op het scorebord te zetten.

 

De 4de plaats was opnieuw voor ons land met Jérôme Guery en zijn 13-jarige hengst Quel Homme de Hus (Quidam de Rêvel). Guery wist het ook opnieuw foutloos te houden en stopte de klok op 41.95 seconden. De Zweed Henrik von Eckermann vervolledigde de top van het klassement op de 5de plaats. Hij stuurde zijn 9-jarige Que Bueno de Hus Z (Que Guapo) naar de meet in 42.15 seconden.

 

Niels Bruynseels was de 3de Belgische barragist. Hij snelde met de 15-jarige hengst Utamaro D Ecaussines (Diamant de Semilly) naar de meet in 42.41 seconden wat hem een 6de plaats opleverde.

 

TAGS   |   BEEZIE MADDEN   |   JEROME GUERY   |   NIELS BRUYNSEELS   |   PEDER FREDRICSON   |   PIETER DEVOS

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions