Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
04/12/2019 17:25 - Jumping

CSI3* Lanaken: Vereecke blijft Housen voor

Op de Z-tour van Lanaken kregen we vanmorgen niet enkel in de CSIU25 rubriek een Belgische overwinning, ook de 1.30m rubriek van de CSI3* competitie kende met Koen Vereecke een Belgische winnaar! Vereecke zadelde de 10-jarige hengst Jaro Vd Donkhoeve (Dore Van ’T Zorgvliet) en wist de concurrentie te verschalken na een finishtijd van 31.23 seconden in de 2de fase.

 

Op de 2de plaats kregen we met Alexander Housen nog iemand die overal waar hij aan de start verschijnt wel ergens een keer het klassement weet te halen. Hij rekende voor deze rubriek op de 15-jarige merrie Esprit van de Wellington (Orlando) en kwam na een chronotijd van 32.51 seconden ruim een seconde tekort om Vereecke van de troon te stoten. Ook de 3de plaats had een Belgisch tintje dankzij Patrick Mc Entee en de 8-jarige Best Of Mury Marais Z (Bonaparte Z). Mc Entee, die sinds enkele jaren voor Azerbeidzjan rijdt, kwam over de meet in 33.26 seconden en stond zo dus mee op het podium.

 

De andere top-5 plaatsen gingen naar Duitsland met op de 4de plaats Maximilian Weishaupt en de 7-jarige Cateau Margaux (Coupe d’Or). Zij hadden er 33.87 seconden voor nodig om de meet te halen en strandde zo dus naast het podium. Sebastian Adams tenslotte nam de 5de plaats voor zijn rekening. Hij bracht de 9-jarige Castro 52 (Caretino 2) veilig aan de meet in 33.98 seconden.

 

Verderop in het klassement was er nog een 13de plaats voor Bjorn Vandenbossche met Zirikit (Berlin), een 14de plaats voor Jerome Schmidt met Caillou (Cancara) en een 15de plaats voor Jordy Van Massenhoven met Verdiamo Z (Verdi TN).

 

TAGS   |   ALEXANDER HOUSEN   |   KOEN VEREECKE   |   PATRICK MCENTEE

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions