Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
04/12/2019 08:40 - Jumping

GCL Mexico: Guery net niet in de 1ste ronde

Met drie top-5 klasseringen in de openingsrubriek begonnen onze landgenoten gisteren al uitstekend aan de Longines Global Champions Tour van Mexico City! Ook in de eerste ronde van de Global Champions League gingen de Belgen op hun elan door en enkel Nicola Philippaerts wist na een springfout van zijn H&M Chilli Willi (Casall) de prijzen niet  te halen.

 

Maar liefst 28 van de 51 combinaties wisten in deze eerste ronde een foutloze omloop af te leveren. Jérôme Guery wist daarbij de beste Belgische prestatie neer te zetten! Guery, vorige week nog aan het werk in het Italiaanse Gorla Minore, rekende op de 12-jarige Celvin (Raphael) en kwam na een finishtijd van 72.29 seconden een kleine halve seconde tekort om de overwinning op te eisen...

 

Het was de Colombiaan Carlos Enrique Lopez Lizarazo die de prestatie van Guery nog wist te overtreffen. Hij stuurde de 11-jarige Ulhane de Conde (Jarnac) naar de meet in 71.85 seconden en werd zo de winnaar van deze eerste ronde. De 3de plaats ging naar de snelle Ier Bertram Allen. Die zadelde zijn inmiddels 15-jarige Molly Malone V (Kannan) en wist de eindmeet te bereiken in 72.57 seconden. Net buiten het podium zagen we de Slovaak Bronislav Chudyba. Die finishte met de 13-jarige New York (Verdi TN) in 72.67 seconden en moest zo dus vrede nemen met de 4de plaats. De laatste die zich een plaats in de top 5 wist toe te eigenen was de Ier Shane Sweetnam. Die klokte met de 9-jarige Kirschwasser Scf (Amaretto d’Arco) af in 73.57 seconden.

 

Gregory Wathelet werd 6de met Qualido  (Quicksilber), Jos Verlooy 7de met Igor (Emerald Van ’t Ruytershof), Constant van Paesschen 11de met Jilbert Van ’t Ruytershof (Numero Uno), Niels Bruynseels 12de met Gancia de Muze (Malio de Rêve) en Olivier Philippaerts met H&M Extra (Berlin) en Pieter Devos met Claire Z (Clearway) 13de ex aequo.

 

Teamklassement

 

In het teamklassement is het Valkenswaard United dat aan de leiding gaat na deze eerste ronde. Naast Bertram Allen wist namelijk ook de Italiaan Alberto Zorzi met de 15-jarige Contanga (Catoki) een foutloze rit af te leveren. Zij deden er samen 151.80 seconden over om de omlopen af te leggen.

 

De Paris Panthers van Gregory Wathelet en Harrie Smolders staan voorlopig op de 2de plaats. Ook Smolders hield met Don VHP Z N.O.P. (Diamant de Semilly) alle balken netjes in de lepels wat resulteerde in een totaaltijd van 153.50 seconden.

 

Het brons is momenteel voor de Shanghai Swans van Shane Sweetnam en regerend Europees Kampioen Peder Fredricson. Zij totaliseerden een tijd van 153.53 seconden. Fredricson deed in deze eerste ronde beroep op de 14-jarige Zacramento (Cardento VDL).

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2020 © Galop.be & Pweb Solutions