Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
04/12/2019 00:11 - Jumping

LGCT Mexico: Belgen starten uitstekend!

Na enkele weken onderbreking wordt er deze week opnieuw gesprongen in de Longines Global Champions Tour! Voor deze 2de manche van het seizoen trekken de ruiters en amazones naar Mexico City en daar gingen onze landgenoten alvast uitstekend van start in de 1.50m openingsrubriek! Onder een stralende zon wisten zich maar liefst 3 Belgen de klasseren in de top 5 van het klassement.

 

Olivier Philippaerts wist voor het beste Belgische resultaat te zorgen met zijn 10-jarige Cataleya (Cachas). Philippaerts, die vorige week nog present was op de Wereldbekerfinale in Göteborg, finishte in de 2de fase in 26.92 seconden en verzekerde zich daarmee nog net van een plaatsje op het podium. Constant van Paesschen volgde Philippaerts op de 4de plaats. Hij koos in dit openingsnummer voor de 11-jarige Isidoor van de Helle (Canturo) en liet een finishtijd van 27.02 seconden noteren. Jos Verlooy was de 3de Belg die de top 5 wist te halen. Samen met zijn 14-jarige hengst Caracas (Casall) klokte hij dan weer af in 28.15 seconden.

 

De winst moesten ze echter laten aan de Spanjaard Eduardo Alvarez Aznar. Die stuurde zijn 11-jarige Uqualin du Saulcy (Quincy) naar de meet in 26.32 seconden en mocht zo bovenaan het podium plaatsnemen. Ook de Amerikaanse Beezie Madden wist het nog sneller te doen dan onze landgenoten. Zij haalde met de 11-jarige Darry Lou (Tangelo Van De Zuuthoeve) de meet in 26.83 seconden en nestelde zich daarmee op de 2de plaats.

 

Ook Pieter Devos met Espoir (Surcouf de Revel) en Gregory Wathelet met MJT Nevados S (Calvados Z) wisten het foutloos te houden, maar zij vielen naast de prijzen.

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions