Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
04/11/2019 11:37 - Jumping

CSIYH1* Opgl.: Wim Aegten op het podium!

Nadat vorige week de internationale jeugd in actie kwam in het Limburgse Sentower Park wordt er deze week gestart met de eerste week van de Easter Tour. Om 08.30u waren het vanmorgen de 6-jarige paarden die als eerste in de ring verschenen voor een Tabel A in 2 fasen over een hoogte van 1.20m. Limburger Wim Aegten wist zich daarin meteen te verzekeren van een podiumplaats met de BWP-gefokte en gekeurde hengst Newton Van ’T Zorgvliet (Thunder Van De Zuuthoeve – F: Jerry Braeckvelt). Het duo, dat afgelopen winter ook al 4de werd in de PAVO Hengstencompetitie, kwam over de meet in 31.39 seconden en legde daarmee beslag op de 3de plaats.

 

De eerste overwinning ging naar de Finse amazone Elena Hietanen. In het zadel van de Westfaals-gefokte Hermine deed zij 29.51 seconden over om de meet te bereiken en wist zo als enige de chrono onder de 30 seconden te houden. De Noor Frederik B. Seim was dan weer goed voor de 2de plaats. Hij klokte af in 30.81 seconden en kon daarvoor rekenen op de KWPN-gefokte Iramee (VDL Bubalu).

 

De 4de plaats bleef opnieuw in eigen land met dank aan Thomas Kairis en de Zangersheide-gefokte Bright Star Vdv Z (Big Star JR – F: Comb Vd Vaart). Zij haalden de finish in 32.45 seconden en strandden zo uiteindelijk net naast het podium. De 5de plaats tenslotte bleef in eigen huis dankzij de Zweedse amazone Sofia Westborg. Die stuurde haar BWP-gefokte Nida van de Kransvijver (Nonstop – F: Yoerik Baudaer) rond in 32.73 seconden.

 

Verder was er nog een 12de plaats voor Katja Haep met Toulindy FZ (Toulon – F: Franca Zanetti).

 

TAGS   |   ELENA HIETANEN   |   FREDRIK B. SEIM   |   THOMAS KAIRIS   |   WIM AEGTEN

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2020 © Galop.be & Pweb Solutions