Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
04/10/2019 21:39 - Jumping

CSIYH1* Oliva: Net geen podium voor Geurts

In het Spaanse Oliva Nova werd gisteren al de start gegeven van het laatste deel van de Mediterranean Equestrian Tour! Na de opwarmingsrondes van gisteren werd er vandaag wel voor een klassement gesprongen en bij de 5-jarige paarden was het Jessica Geurts die voor het beste Belgische resultaat wist te zorgen. In het zadel van de BWP-gefokte merrie Olisca (Kafka Van De Heffinck – F: Jenny & Roger Van Vooren-Van Leeuwe) snelde de Antwerpse amazone in een barrage waarvoor zich 14 combinaties wisten te plaatsen naar een finishtijd van 33.86 seconden en strandde zo net naast een plaatsje op het podium.

 

De winst ging naar haar Nederlandse vriend Jelmer Hoekstra. Die had met de Zangersheide-gefokte Esteban’s Twinkeling Z (Emerald Van ’t Ruytershof – F: Stoeterij Twinkeling) een paard van de familie Geurts onder het zadel en wist daarmee een tijd van 31.10 seconden op het scorebord te zetten. Op de 2de plaats zagen we met de Deense amazone Shannon Meinert Ketterle nog iemand die zich de voorbij weken al enkele malen in de picture wist te rijden. Zij zadelde de eveneens Zangersheide-gefokte Diva Du Cache Pot Z (Dieu Merci Van T&L – F: G. Van Bunder & A. Geurts) en haalde de eindmeet in 31.44 seconden.

 

De 3de plaats op het podium was voor de Brit Howard Ephgrave. Die kwam binnen in 31.69 seconden en kon daarvoor rekenen op de KWPN-gefokte Jayley (Don Diablo HX). Dei laatste die zich een plaats in de top 5 van het klassement wist te veroveren was de Spanjaard Hugo Alvarez Amaro. Die kruiste met de CDE-gefokte Azul de Liamosas (Lux Z – F: Yeguada Las Liamosas) de meet in 33.98 seconden.

 

Jessica Geurts werd ook nog 8ste met Tiara du Cache Pot Z (Tangelo Van De Zuuthoeve – F: G. Van Bunder & A. Geurts) en 12de met Joselinde L.A.T. (Carrera VDL – F: Q. Van Gorp) terwijl er voor Ines Van den Bosch een 9de plaats was met Jacobea II KS (Carambole).

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions