Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
04/09/2019 08:58 - Algemeen

STX Cyclus 2019 - Hulsterlo

Het Waasland is een van de beste fokkerij-regios van ons land, en dus van de wereld.

 

Als je dan ook nog op de weergoden kan rekenen, met veel zon en weinig wind, dan krijg je een formidabele start van de cyclus jonge paarden. Wellicht waren er ook nooit eerder zoveel handelaars naar de cyclus afgezakt. Eén van die handelaren had zelfs een camionette laten parkeren langs de piste, om zeker niets te moeten missen. “Den John” natuurlijk.

 

Op donderdag werden er 2 silverproeven verreden, 1m20 en 1m30, en naar goede gewoonte won Danny van Es die allebei. In de 1m30 was hij zelfs een én twee. Zico won de 1m20, Hamilton de 1m30.

 

Bij de 4- en 5-jarigen had pistebouwer Dominique Dengis gezorgd voor voldoende foutlozen, eigenlijk had hij die in alle jaargangen. Goed voor het vertrouwen van de jonge paarden en de moraal van de ruiters.

 

Bij de 6-jarigen kwamen bijna 300 paarden aan de start. De snelste was Nico Baerts met de hengst Kanouchy Z (Kannan x Chin Chin). Hij werd ook vijfde in de proef, met Casillias van het Slogenhof Z (Crowntano Z). Steven Van Meersche werd tweede met Nistria d’O, een Falco uit de merrie STX Histoire d’O (Diamant de Semilly), die met Jonna Ekberg ooit tiende werd op het WK 7-jarige paarden. Valentijn Debock, altijd sterk bij de 6-jarigen, werd derde met Nutellah C&DB (Inshallah de Muze). Vierde plaats voor Matthias Hens met Ninja VH, een Deauville uit opnieuw een Chin Chin merrie.

 

Jan Vermeiren won verleden jaar de einduitslag 6-jarigen met zijn dekhengst Mr.Uno K van ’t Kattenheye (Numero Uno). Dit jaar begon Jan de cyclus 7-jarigen met een derde plaats.

 

Op Guy Beyers stond geen maat, hij werd 1 en 2. Winst met Mito vd Zilverenhoek (My Lord Carthago) en tweede met de BWP gekeurde Mithras de Regor. Deze hengst uit de fokkerij Veldeman is een Elvis ter Putte uit de stam van Qerly Chin via Centa de Muze van Cento. Mithras was verleden jaar zevende in de einduitslag van de cyclus en derde op het BK in Gesves.

 

De volgende cyclus wedstrijd gaat binnen 2 weken door in Basècles. En een maand later gaan we nogmaals naar Basècles, want de wedstrijd in Courrière werd noodgedwongen afgelast.

Foto's :

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions