CSI3* Bonh.: Wathelet opnieuw ijzersterk!
06/04/2019 21:23
18/03/2023 08:08
2 min

Op de Springtour van Bonheiden werd vanmiddag na de rubrieken van de CSI2* competitie opnieuw overgeschakeld naar die van de CSI3* competitie. Gregory Wathelet was daarin opnieuw in zijn nopjes en wist zich van winst te verzekeren in de 1.45m hoofdrubriek! In een barrage waarvoor zich 13 combinaties wisten te plaatsen stuurde Wathelet zijn 11-jarige merrie Iphigeneia de Muze (Erco Van T Roosakker), waarmee hij de voorbije 2 dagen ook al de prijzen wist te halen, naar de meet in 33.37 seconden en wist zo de concurrentie overtuigend achter zich te houden.

De Fransman Simon Lorrain was degene die met zijn 15-jarige Quavaroti Val Fleuri (Quidam’s Rubin) het dichtst in de buurt wist te komen van Wathelet, maar ook hij moest na een finishtijd van 35.56 seconden duidelijk zijn meerdere erkennen in onze landgenoot. Het brons in dit hoofdnummer was voor de Deen Mathias Nørheden Johansen. Die was vergezeld van de 10-jarige Conrisiko (Contendro II) en deed er 35.90 seconden over om de eindmeet te bereiken.

De 4de plaats kleurde opnieuw Belgisch dankzij Ann Carton-Grootjans. Zij zadelde haar 9-jarige Kai Licha de Carmel (Prince van de Wolfsakker) en wist een tijd van 36.02 seconden op het scorebord te zetten. De Braziliaan Marlon Modolo Zanotelli vervolledigde de top van het klassement op de 5de plaats. Hij finishte met de 12-jarige Handy Van HD (Tinka’s Boy) in 36.33 seconden.

Fabrice Galdini werd nog 6de met Jealousy (Lord Z), Ugo Berrittella 7de met Echo de Virton (Vagabond de la Pomme), Bart Clarys 9de met Joie de Toulon (Toulon) en Gilles Dunon 10de met Fou de Toi Vd Keihoeve (Toulon).

1.35m rubriek

Ook in voorafgaande 1.35m was het al Gregory Wathelet die voor de beste Belgische prestatie wist te zorgen. Vergezeld van zijn 10-jarige Sandero (Sandro Boy) finishte hij in de 2de fase in 27.60 seconden wat hem de 3de plaats op het podium opleverde.

Hier was het de Rus Egor Shchibrik die met de overwinning ging lopen. Hij zadelde de 10-jarige Lopez (Lordanos) en wist de overige deelnemers achter zich te houden nadat hij een tijd van 26.88 seconden op het scorebord wist te zetten. Ook de Litouwer Anddrius Petrovas wist Wathelet nog voor te blijven. Hij kwam met de 11-jarige Gigollo (Rock Forever) binnen in 27.13 seconden en nestelde zich daarmee op de 2de plaats.

Vervolgens kregen we een handvol Belgen met op de 4de plaats Bart Clarys en de 15-jarige El Cid (Caesar van de Helle). Zij klokten af in 28.60 seconden en strandden zo net naast een plaatsje op het podium. Anthony Wellens was de laatste die zich een plaatsje in de top 5 van het klassement wist te bemachtigen. Hij bracht zijn 10-jarige Jetot Fravanca (Le Tôt de Semilly) aan de meet in 29.50 seconden.

Yves Vanderhasselt werd nog 6de met Keops Vd Begijnakker (Indoctro), Gregory Wathelet 7de met Full House Ter Linden Z (Forever d’Arco Ter Linden), Ann Carton-Grootjans 8ste met Kick-Off AG (Prince van de Wolfsakker) en Fabrice Galdini 12de met Kaprice Vd Bisschop (Berlin).