Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
04/04/2019 23:01 - Jumping

CSI3* Bonheiden: Jos Verlooy ijzersterk!

Onze landgenoot Jos Verlooy heeft er een ijzersterke namiddag opzitten op de Springtour in Bonheiden! Na de openingsrubriek stonden er voor de ruiters en amazones van de CSI3* competitie  namelijk nog twee 1.40m rubrieken op het programma en Verlooy wist ze simpelweg allebei op zijn naam geschreven!

 

In de eerste 1.40m rubriek was hij de beste met de 9-jarige Cor-Leon Van De Vlierbeek Z (Calvaro Z), waarmee hij ook vorige week al wist te schitteren. In een tabel A in 2 fasen stopte hij de klok op 33.40 seconden en had daarmee een straatlengte voorsprong op de concurrentie. Het zilver was voor hier voor de in ons land gevestigde Braziliaan Marlon Modolo Zanotelli. Die zat in het zadel van de 12-jarige Handy Van HD (Tinka’s Boy) en wist de finisht te kruisen in 37.58 seconden. Wilm Vermeir, die zich ook al wist te klasseren in de 1.35m openingsrubriek, vervolledigde hier het podium op de 3de plaats. Hij bracht de 8-jarige Big Lord Carthago (Mylord Carthago) aan de meet in 40.68 seconden.

 

Voor de Duitser Harm Lahde was er opnieuw een 4de plaats. Hij klokte met de 14-jarige Oak Grove’s Heartfelt (Heartbreaker) af in 41.41 seconden en strandde zo dus net naast het podium... De 5de plaats tenslotte was voor onze landgenoot Jeroen Appelen, die eerder op de dag ook al de top 5 haalde in de rubriek voor de 6-jarige paarden. Hij haalde met zijn 8-jarige Echos Son Z (Echo Van ’t Spieveld) de eindmeet in 42.82 seconden.

 

Verder was er nog een 10de plaats voor Bart Clarys met Joie de Toulon (Toulon), een 11de plaats voor Gregory Wathelet met Iphigeneia de Muze (Erco Van ’t Roosakker) en een 12de plaats voor Rik Hemeryck met Ulyss Morinda (Utah Van Erpekom).

 

In de tweede 1.40m rubriek stond Verlooy dan weer op kop van een integraal Belgisch podium! Met de 10-jarige Japatero Vdm (Eldorado Van De Zeshoek) wist hij in deze speedclass een tijd van 64.28 seconden op het scorebord te zetten en daarmee dus zijn tweede opeenvolgende overwinning te boeken!

 

De 2de plaats was hier voor West-Vlaming Lieven Devos. Die rekende op de 12-jarige Eldorrado Mvnz en deed er 64.66 seconden over vooraleer de eindmeet te bereiken. De 3de podiumgegadigde was Bart Clarys. Die zette de klok stil op 65.38 seconden en kon daarvoor rekenen op de 15-jarige El Cid (Caesar Van De Helle).

 

De Nederlander Siebe Kramer was de eerste die de Belgische dominantie even kon doorprikken. Hij stuurde zijn 10-jarige Evermeta (Mr. Blue) naar een finishtijd van 67.66 seconden en nam daarmee de 4de plaats voor zijn rekening. Christophe Vanderhasselt sloot de top 5 van het klassement dan weer af met zijn 13-jarige Gino van de Vrunte (Jokinal de Bornival). Zij finishten in 68.23 seconden.

 

Voor Pieter Kenis was er nog een 7de plaats met Kaira Van De Middelstede (Chopin Van Het Moleneind).

 

TAGS   |   BART CLARYS   |   CHRISTOPHE VANDERHASSELT   |   JEROEN APPELEN   |   JOS VERLOOY   |   LIEVEN DEVOS   |   MARLON ZANOTELLI   |   WILM VERMEIR

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2020 © Galop.be & Pweb Solutions