Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
04/04/2019 20:32 - Algemeen

Belgen nemen droomstart in WB finale

Onze ruiters hebben hun start niet gemist in de wereldbekerfinale jumping. Het eerste onderdeel is achter de rug, het jachtparcours, waarin snelheid de doorslag geeft. De top vier finishte in 61 seconden. Tweevoudig wereldbekerkampioen en nummer 1 van de wereld, Steve Guerdat (Alamo, Ukato), was de snelste na de komma. Hij wint voor drie Belgen, respectievelijk Pieter Devos (Apart, Larino), Olivier Philippaerts (H&M Legend of Love, Landzauber) en François Mathy jr (Casanova de L’Herse, Ugano Sitte). Ook Niels Bruynseels (Delux van T&L, Toulon) bleef foutloos en strandde met zijn chrono op de negende plaats. Onze landgenoten beheersten het ganse wereldbekerseizoen en die lijn trekken ze alvast door op de eerste dag van de WB finale.

Beat Mandli (Dsarie) opende de competitie, nam de verkorte wending naar de planken en maakte een salto toen zijn paard de wending wel iets te kort vond. Het was een optie, die na Mändli niet meer genomen werd. Devin Ryan (Cooper), uittredend vice kampioen, kreeg drie fouten in de driesprong. Hij kan een podiumplaats al vergeten. De twee favorieten, regerend wereldbekerkampioen Beezie Madden (Breitling LS, Quintero) en bronzen Henrik von Eckermann (Toveks Mary Lou, Montendro) zetten een scherpe tijd neer, maar beiden faalden op de laatste hindernis. Ze staan daardoor op de tiende en zestiende plaats. En sterke prestatie kwam er van Christian Ahlmann met Clintrexo Z (Clintissimo Z), die behouden aan de meet kwam op de zevende plaats. Daniel Deusser (Scuderia 1918 Tobago Z, Tangelo vd Zuuthoeve) dook onder de 60seconden, maar liet een balk vallen op de voorlaatste hindernis. Hij eindigde op de achtste plaats.


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions