Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
04/04/2019 17:12 - Jumping

CSIU25 Lanakan: Van Lent komt net tekort...

Onder een lichte lentezon werd vanmiddag om 13.00u op Domein Zangersheide het startschot gegeven van de 3 weken durende Z-tour! Op de Ramiro Z Arena mochten de jeugdige talenten van de CSIU25 competitie als eerste hun kunnen tonen in een 1.30m rubriek en dat was zeer naar de zin van onze landgenoot Maverick Van Lent! Vergezeld van zijn 11-jarige Ursula des Vaux (Diamant de Semilly) snelde hij in deze tabel A rechtstreeks op tijd naar een finishtijd van 66.72 seconden en greep daarmee net naast de overwinning...

 

Het was de Fransman Paul Delforge die de prestatie van Van Lent nog wist te overtreffen! Hij klokte met zijn 9-jarige Allback de Gressoux (Pacific des Essarts) af in 66.09 seconden en voorkwam zo dus een eerste Belgische overwinning. Ook de 3de plaats ging naar Frankrijk met amazone Charlotte Lebas en haar 10-jarige Donatella de La Pomme (Bamako de Muze). Zij hadden er 69.68 seconden voor nodig om de finish te bereiken en verzekerden zich zo nog net van een plaatsje op het podium.

 

Veel overschot had ze echter niet, want haar landgenoot Pierre Potin zat haar aardig kort op de hielen... Potin finishte met zijn 8-jarige Byzance de Menge (Consul DI Vie Z*Gfe) echter in 69.69 seconden en moest zo vrede nemen met de 4de plaats. Tenslotte wist ook de Duitser Felix Kollmorgen zich nog een plaats in de top 5 van het klassement op te eisen. Hij bracht de 13-jarige Solon d’Aubreville (Quaprice) aan de eindmeet in 70.00 seconden en sloot zo de top 5 van het klassement af.

 

Jeroen De Winter werd nog 6de met Jota van het Leliehof (Vertigo Saint-Benoit), Toon Maes 11de met Diadora van de Pikkerie Z (Diarado) en Gaenne Fievez 16de met Rubis Messipierre (Do Diese de La Vie).

 

TAGS   |   CHARLOTTE LEBAS   |   MAVERICK VAN LENT   |   PAUL DELFORGE

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions