Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
04/03/2019 23:58 - Jumping

CSI5* Göteborg: Mathy Jr. komt net tekort...

In het Zweedse Göteborg staat deze week natuurlijk alles in het teken van de Wereldbekerfinale, maar daarnaast staan er ook nog verschillende andere rubrieken op vijfsterrenniveau op het programma. In de 1.40m openingsrubriek ging onze landgenoot François Mathy Jr. in ieder geval goed van start met zijn 8-jarige Hello Diamant (Diamant de Semilly). Mathy Jr. klokte in deze speedclass af in 52.44 seconden en kwam zo ruim een halve seconde tekort voor de overwinning!

 

Die bleef namelijk in eigen land dankzij regerend Europees Kampioen Peder Fredricson! Die was vergezeld van de 9-jarige H&M Kirlo van den Bosrand (Cardento VDL) en wist de zege veilig te stellen na een chronotijd van 51.82 seconden. De Amerikaanse amazone Kelli Cruciotti vervolledigde het podium op de 3de plaats! Zij stuurde haar 15-jarige Zidante (Cantos) naar de eindmeet in 53.45 seconden.

 

De 4de plaats bleef opnieuw in eigen land met Erica Swartz en de 9-jarige Yaya Nike (Warrant). Swartz, die in het verleden nog reed voor de stal van Paul Maïs, kwam binnen in 54.41 seconden en greep daarmee net naast een plaatsje op het podium. De Noor Johan-Sebastian Gulliksen was nog goed voor de 5de plaats. Hij zadelde de 18-jarige Edesa S Banjan (Toulon) en wist de klok te stoppen op 55.67 seconden.

 

Ook Olivier Philippaerts liet zich meteen opmerken in dit openingsnummer. Hij werd na ook een foutloze ronde 11de met Cigaret JVH Z (Clinton).

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions