Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
04/03/2019 09:46 - Algemeen

STX-Cyclus 2019

Vanaf donderdag start in Hulsterlo de nieuwe STX-Cyclus 2019.

 

Verleden jaar mocht Hulsterlo niet minder dan 1.059 jonge talenten verwelkomen, dit jaar zijn er nog eens 10% méér paarden ingeschreven.

 

Die toename komt vooral door een opmerkelijke stijging van het aantal 4-jarigen. In 2018 kreeg Hulsterlo 189 4-jarigen op bezoek, dit jaar zijn er bijna 300 ingeschreven, 294 om precies te zijn.  Een stijging met 55%.

 

Ook het aantal 5-jarigen is gestegen, met 10%, tot een merkwaardig aantal van 454 paarden. Bij de 6- en 7-jarigen is er een lichte daling, van om en bij de 10%, maar in het totaal komen in Hulsterlo 1.175 jonge paarden aan de start, een stijging met 10%.

 

Dat er minder 7-jarigen aan de start komen zal zeker te maken hebben met het feit dat de Belgische kalender bol staat met CSI wedstrijden, waar overal proeven voor Young Horses op de Schedule staan.

 

De enorme stijging van het aantal 4-jarige paarden is voor de cyclus een héél goede zaak. Die paarden worden meestal gereden door niet-professionele ruiters, vaak jongeren. En die jonge ruiters heeft de cyclus nodig om de toekomst te verzekeren.

 

Veel ruiters hebben in het verleden, van de opleiding van jonge paarden hun beroep kunnen maken. Ik wens de jonge ruiters de nodige successen toe, opdat ook zij hun ruitercarrière op jonge paarden kunnen oriënteren. Een portie talent, volharding en veel werklust zijn de ingrediënten die daarvoor nodig zijn.

 

Op donderdag beginnen we met 2 nationale proeven 1m20 en 1m30, gevolgd door het eerste deel 4-jarigen. Op vrijdag 2°deel 4-jarigen en eerste deel 5-jarigen. Op zaterdag 2°deel 5-jarigen en 1° deel 6-jarigen. Op zondag 2°deel 6-jarigen + de 7-jarigen.

 

Inschrijvingen: 294 vier-jarigen. 454 vijf-jarigen. 302 zes-jarigen. 125 zeven-jarigen.

 

Zo’n dertig jaar geleden startte de Nationale Cyclus Jonge Paarden met de intensie, een test te zijn voor onze fokkerij. Met deze aantallen voldoet de cyclus, dertig jaar later, nog altijd ruimschoots aan die oorspronkelijke doelstelling.

 

Voor het volledige reglement: klik hier.

 

Foto's :

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions