Pieter Clemens 11de in de GP van Kronenburg!
01/04/2019 07:38
18/03/2023 08:09

Nadat Pieter Clemens eerder op de dag al de prijzen wist te halen in een 1.35m rubriek wist hij dat gisterennamiddag nog eens over te doen in de afsluitende CSI2* GP! De stalruiter van Jos Lansink wist zich samen met nog 14 anderen te plaatsen voor de barrage na een foutloze basisomloop. Daarin zette hij met de 10-jarige ruin Quintini (Quintender 2) in 42.01 seconden ook een scherpe tijd neer. Helaas viel er in de haast ook een balkje naar beneden waardoor het duo finaal tevreden moest zijn met de 11de plaats.

Het was de Portugese topamazone Luciana Diniz die de overwinning wist op te eisen! Zij rekende voor deze GP op haar inmiddels 18-jarige hengst Lennox (Lifestyle) en bewees met een foutloze ronde in 41.41 seconden dat hij nog steeds in vorm is. Het zilver bleef in eigen land dankzij Leopold van Asten en zijn 9-jarige VDL Groep Falco (...). Zij hadden er 43.44 seconden voor nodig om de eindmeet te bereiken en volgden zo toch al op 2 volle seconden achter Diniz. De Duitser Hendrik Sosath vervolledigde het podium op de 3de plaats. Hij stuurde zijn 11-jarige Casino Berlin (Berlin) naar de eindmeet in 43.50 seconden.

Met Marco Kutscher kregen we op de 4de plaats opnieuw een Duitse combinatie. Kutscher kruiste de meet in 45.07 seconden en kon daarvoor rekenen op de 12-jarige Castelan 3 (Casiro I). De Nederlander Emile Tacken tenslotte vervolledigde de top van het klassement op de 5de plaats. Hij bracht de eveneens 12-jarige Cas (Viento Uno W) aan de meet in 45.11 seconden.