Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
31/03/2019 17:20 - Jumping

CSI2* Bonh.: Rik Hemeryck snelt naar winst!

Voor de ruiters en amazones van de CSI2* competitie stond deze slotdag van de Springtour van Bonheiden natuurlijk in het teken van de afsluitende Grote Prijs. Naast die Grote Prijs stond er vanmorgen echter ook nog een 1.30m rubriek op het programma en daarin was het Rik Hemeryck die voor een nieuwe Belgische overwinning wist te zorgen. Vergezeld van zijn 11-jarige merrie Urbane de Puychety (Ideal de La Loge) kwam Hemeryck in de 2de fase over de eindmeet in 23.98 seconden en mocht zo bovenaan het podium plaatsnemen.

 

De Britse amazone Beth Vernon was degene die Hemeryck het dichtst kon bedreigen. Zij zadelde voor deze rubriek de 9-jarige Fenix (Darco) en wist daarmee een chronotijd van 24.47 seconden op het scorebord te zetten. Sander Vermeiren hield vervolgens de 3de plaats opnieuw in eigen land! Hij kruiste de meet in 24.65 seconden en kon daarvoor dan weer rekenen op de 15-jarige Easy Dith (Tamura Van ’t Heike).

 

Vernon’s landgenoot Oliver Tuff wist het podium dan weer net niet te halen in deze 88 starters tellende rubriek. Hij bracht zijn 10-jarige Esgracia (Warrant) aan de meet in 24.66 seconden en moest daarmee genoegen nemen met de 4de stek. Jillian Terceira tenslotte was nog goed voor de 5de plaats. Zij zette met haar 11-jarige Iluna Di Cantero (Quadrillo) de klok stil op 24.69 seconden.

 

Rik Hemeryck werd verder ook nog 6de met I Diego de La Sure (Diabeau), Liesje Vanderwegen 8ste met Grease Van T Prinsenveld (Casario II), Dieter Vermeiren 11de met Marco Vd W Heihoeve Z (Mr. Blue), Gilles Thomas 15de met Luna van het Dennehof (Prince van de Wolfsakker) en Jos Verlooy 20ste met Kondador Vdm (Eldorado Van De Zeshoek).

 

TAGS   |   BETH VERNON   |   RIK HEMERYCK   |   SANDER VERMEIREN

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions