Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
30/03/2019 23:14 - Jumping

CSI2* Bonh.: Simpson blijft trio Belgen voor

Na de finalerubrieken voor de 5- en 6-jarige paarden werd er vanmiddag op de springtour van Jumping Bonheiden opnieuw een tandje bijgeschakeld met de 1.45m hoofdrubriek voor de CSI2* competitie! 10 combinaties wisten zich daarin te plaatsen voor de barrage, waaronder 5 landgenoten. Die moesten in die barrage echter hun meerdere erkennen in de Ierse ruiter David Simpson. Die stuurde zijn 11-jarige hengst Jenson 55 (Verdi TN) naar de meet in 38.37 seconden en wist zo een trio Belgen voor te blijven.

 

De eerste van dat trio was Pieter Devos, die volgende week aan de start komt van de Wereldbekerfinale in het Zweedse Gothenborg. Hij kokte met zijn 10-jarige merrie Jade Vd Bisschop (Ogano Sitte) af in 39.09 seconden en moest zo vrede nemen met de eerste ereplaats. Ook Fabrice Galdini wist zich nog net van een podiumplaats te verzekeren. Hij zadelde de eveneens 10-jarige Jealousy (Lord Z) en werd 3de na een chronotijd van 40.57 seconden.

 

Met een tijd van 37.01 seconden kwam de snelste barragerit echter van Jos Verlooy met zijn ook al 10-jarige Japatero Vdm (Eldorado Vd Zeshoek). Hij kreeg echter een springfout en strandde zo uiteindelijk net naast het podium... De Nederlander Jack Ansems vervolledigde de top 5 met zijn 9-jarige Fliere Fluiter (Zirocco Blue VDL). Ook hij kreeg een springfout, maar hij deed er 39.25 seconden over om de finish te bereiken.

 

Christophe Vanderhasselt werd nog 7de met Gino van de Vrunte (Jokinal de Bornival), Dieter Vermeiren 9de met Kingston Town 111 Z (Kashmir Van Schuttershof) en Ann Carton-Grootjans 14de met Kai Licha de Carmel (Prince van de Wolfsakker).

 

TAGS   |   DAVID SIMPSON   |   FABRICE GALDINI   |   JOS VERLOOY   |   PIETER DEVOS

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions