Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
30/03/2019 22:51 - Jumping

CSI2* Oliva: Karel Cox beste Belg in de GP!

Op de Mediterranean Equestrian Tour van Oliva werd vanmiddag al de laatste CSI2* GP van deze derde Tour gesprongen. Het werd een lastige GP want slechts 4 van 52 combinaties die aan de start verschenen wisten de basisomloop foutloos af te leggen en zich zo te plaatsen voor de barrage.

 

Het was de Nieuw-Zeelandse amazone Samantha Mcintosch die de overwinning wist op te eisen! Samen met haar 16-jarige Check In 2 (Böckmann’s Cordalme Z) wist zij opnieuw alle balken in de lepels te houden en klokte ze af in 41.50 seconden. De Zwitser Edwin Smits, die eerder op de dag ook al de Silver GP wist te winnen, nam de 2de plaats voor zijn rekening. Hij was vergezeld van de 10-jarige Best Of Berlin BS (Berlin) en slaagde erin de klok te stoppen op 44.72 seconden.

 

De snelste barragerit kwam echter van de in ons land gevestigde Ierse amazone Jenny Rankin. Zij kruiste met de 11-jarige Bennys Legacy (Lupicor) de meet in 39.93 seconden, maar kreeg daarbij een springfout waardoor ze uiteindelijk op de 3de plaats strandde. De Deen Soren Pedersen kende met de 9-jarige Carlo M (Catoki) wat pech in de barrage en verliet de ring met 12 strafpunten. De 5de plaats tenslotte was nog voor Mathilda Karlsson met haar 10-jarige Choppin VA (Casall). Zij wist wel alle balken netjes boven te laten, maar kreeg één strafpuntje voor tijd aangerekend.

 

Voor ons land wist Karel Cox nog net de prijzen te halen. Hij verzamelde met zijn 9-jarige Kill Bill Max (Toulon) 4 strafpunten in de basisomloop en werd daarmee nog 13de.

 

 

TAGS   |   EDWIN SMITS   |   JENNY RANKIN   |   KAREL COX   |   SAMANTHA MCINTOSH

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions