Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
30/03/2019 07:54 - Jumping

CSI2* Kronenb.: Top-10 plaats voor Vermeir!

Door het vrije weekend op vijfsterrenniveau komen heel wat Europese topruiters deze week aan de start in het Hippisch Centrum De Peelbergen in het Nederlandse Kronenberg! Zo ook onze landgenoot Wilm Vermeir, die zich gisteren in de prijzen wist te rijden in de afsluitende 1.45m hoofdrubriek. Vermeir en zijn 10-jarige Dm Jacqmotte (Toulon) wisten zich samen met nog 23 anderen te plaatsen voor de barrage in deze kwalificatierubriek voor de Grote Prijs van morgen. Daarin wisten ze het opnieuw foutloos te houden en strandden ze op een 8ste plaats na een finishtijd van 43.01 seconden.

 

Het waren de Nederlandse combinaties die het sterkst voor de dag kwamen met op kop Doron Kuipers en de 10-jarige Empire (Chacco Blue). Zij wisten de klok te stoppen op 37.90 seconden en zo de concurrentie achter zich te houden. Joost Martens was hier goed voor de 2de plaats in het klassement. Hij rekende op de eveneens 10-jarige El-Rapide (Douglas VDL) en reed door de eindmeet in 39.09 seconden. De laatste die zich een podiumplaats wist te bemachtigen was de Ierse ruiter Cameron Hanley. Die kruiste met de 8-jarige Shuttle 2 (Stakkato) de meet in 39.89 seconden wat hem de 3de plaats opleverde.

 

Net buiten het podium kregen we de Zweedse amazone Erika Lickhammer-Van Helmond, de vrouw van de Nederlandse ruiter Joris Van Helmond. Die zat in het zadel van de 12-jarige Toupie du Quesnoy (Ogrion des Champs) en deed er 40.17 seconden over om haar barragerit af te leggen. De Duitser Patrick Stühlmeyer tenslotte nam plaats 5 in het klassement voor zijn rekening. Hij zette met de eveneens 12-jarige Chacgrano (Chacco Blue) een tijd van 41.05 seconden op het scorebord.

 

TAGS   |   CAMERON HANLEY   |   DORON KUIPERS   |   JOOST MARTENS   |   WILM VERMEIR

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions